Предсједништво БиХ од Савјета министара тражи извјештај

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић, уз консултацију са члановима Предсједништва Милорада Додика и Жељка Комшића, затражио је од Савјета министара БиХ да редовно, најмање на седмичној бази, почне достављати извјештаје о мјерама подузетим у борби против пандемије корона вируса, информације о потребама за медицинском опремом, као и мјерама за ублажавање посљедица по економију.

Босна и Херцеговина 30.03.2020 | 18:59
Предсједништво БиХ од Савјета министара тражи извјештај

Предсједништво БиХ је такав закључак усвојило на проширеној сједници одржаној 16. марта.

-Док траје пандемија корона вируса, чланови Предсједништва ће путем видео-линка бити у сталним консултацијама како би се синхронизовано доносиле одлуке из надлежности Предсједништва и према другим институцијама иницирале мјере које су неопходне у оваквој ситуацији, потврдио је предсједавајући Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић.

Једна од иницијатива могла би се односити на формирање фонда на нивоу БиХ, чија би се средства користила за борбу против пандемије и економске мјере за помоћ привреди и грађанима.

Почетна средства фонда би могао бити дио буџета институција БиХ, којег ће Предсједништво ребалансом Нацрта буџета издвојити за борбу против пандемије корона вируса, а фонд би се пунио и из других извора. 

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

рс

30.03.2020 17:10

све да иде у фонд бих, јер ће додик све покрасти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ахаха

30.03.2020 17:23

Јадна мајко ко нас води...јбт...

Name

један овамо

30.03.2020 17:52

Од свега најивисе волим ову Додикову слику са грбом затавомн БХ поред и иза њега

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРОИНТЕР

30.03.2020 18:25

Неце фирма његовог сина Игора патити, дбила нови посао од РС путева, хахахах, па људи ми смо глупи ко фоке, оне барем плесцу ускоро цемо и ми, хахах

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хахахахихихихохохо

31.03.2020 06:06

Нема додику у кабинету председништва ниђе заставе РС,а рекао је да неће бити у председништву ако нема српске заставе.Мајко моја.....

ОДГОВОРИТЕ