Predsjedništvo BiH od Savjeta ministara traži izvještaj

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, uz konsultaciju sa članovima Predsjedništva Milorada Dodika i Željka Komšića, zatražio je od Savjeta ministara BiH da redovno, najmanje na sedmičnoj bazi, počne dostavljati izvještaje o mjerama poduzetim u borbi protiv pandemije korona virusa, informacije o potrebama za medicinskom opremom, kao i mjerama za ublažavanje posljedica po ekonomiju.

Bosna i Hercegovina 30.03.2020 | 18:59
Predsjedništvo BiH od Savjeta ministara traži izvještaj

Predsjedništvo BiH je takav zaključak usvojilo na proširenoj sjednici održanoj 16. marta.

-Dok traje pandemija korona virusa, članovi Predsjedništva će putem video-linka biti u stalnim konsultacijama kako bi se sinhronizovano donosile odluke iz nadležnosti Predsjedništva i prema drugim institucijama inicirale mjere koje su neophodne u ovakvoj situaciji, potvrdio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Jedna od inicijativa mogla bi se odnositi na formiranje fonda na nivou BiH, čija bi se sredstva koristila za borbu protiv pandemije i ekonomske mjere za pomoć privredi i građanima.

Početna sredstva fonda bi mogao biti dio budžeta institucija BiH, kojeg će Predsjedništvo rebalansom Nacrta budžeta izdvojiti za borbu protiv pandemije korona virusa, a fond bi se punio i iz drugih izvora. 

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

rs

30.03.2020 17:10

sve da ide u fond bih, jer će dodik sve pokrasti.

ODGOVORITE
Name

Ahaha

30.03.2020 17:23

Jadna majko ko nas vodi...jbt...

Name

jedan ovamo

30.03.2020 17:52

Od svega najivise volim ovu Dodikovu sliku sa grbom zatavomn BH pored i iza njega

ODGOVORITE
Name

PROINTER

30.03.2020 18:25

Nece firma njegovog sina Igora patiti, dbila novi posao od RS puteva, hahahah, pa ljudi mi smo glupi ko foke, one barem plescu uskoro cemo i mi, hahah

ODGOVORITE
Name

Хахахахихихихохохо

31.03.2020 06:06

Нема додику у кабинету председништва ниђе заставе РС,а рекао је да неће бити у председништву ако нема српске заставе.Мајко моја.....

ODGOVORITE