Бијељина: Заражени мушкарац хронични болесник

Новозаражени вирусом корона из Бијељине је мушкарац старије животне доби, хронични болесник, потврђено је у Штабу за ванредну ситуацију у Бијељини.

Република Српска 30.03.2020 | 15:59
Бијељина: Заражени мушкарац хронични болесник

"Та особа је из кућног каратнина и на хроничном програму дијализе. Пацијент је довожен посебним санитетом, у посебно изоловане просторије уз пуну заштитину опрему. Након потврђеног налаза, овај пацијент се налази у болничком карантину", рекла је др Милица Ловрић, в.д. директора Болнице "Свети Врачеви" у Бијељини.

У болничком каратнину примљено је још пет особа код којих постоји сумња да су заражени вирусом корона и чекају се њихови налази, навела је др Ловрић и додала да је клиничко стање свих пацијената релативно задовољавајуће.

"Здравствени радници који су били у контакту са обољелим лицима су тестирани и они су негативни. Користимо све мјере заштите како бисмо смањили потенцијалну инфекцију на најмању могућу мјеру. Уколико вирус уђе у здравствени систем онда неће бити добро", упозорила је др Ловрић.

У Бијељини је 1.145 лица под надзором, што је мањи број у односу на претходне дане, јер је појединим лицима истекао предвиђени рок изолације.

"У карантину на граничном прелазу Рача узорковали смо 16 лица. Те узорке смо прослиједили у лабораторију у Бањалуку. У Дому ученика су три особе, а у хали ОШ `Вук Караџић` данас је смјештена једна особа без тегоба", рекао је др Душко Миловановић, директор Дома здравља у Бијељини.

Градски штаб је припремио и низ мјера за помоћ пољопривредницима.
Аграрни фонд у Бијељини увео је телефонску линију 055/206-984, сваки дан од седам до 15 часова, за повезивање произвођача и купаца пољопривредних производа из Семберије.

Пољопривредници који имају регистровано газдинство од данас ће моћи у свим мјесним канцеларијама да добију потврду за преузимање регресираног горива, рекао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар