Bijeljina: Zaraženi muškarac hronični bolesnik

Novozaraženi virusom korona iz Bijeljine je muškarac starije životne dobi, hronični bolesnik, potvrđeno je u Štabu za vanrednu situaciju u Bijeljini.

Republika Srpska 30.03.2020 | 15:59
Bijeljina: Zaraženi muškarac hronični bolesnik

"Ta osoba je iz kućnog karatnina i na hroničnom programu dijalize. Pacijent je dovožen posebnim sanitetom, u posebno izolovane prostorije uz punu zaštitinu opremu. Nakon potvrđenog nalaza, ovaj pacijent se nalazi u bolničkom karantinu", rekla je dr Milica Lovrić, v.d. direktora Bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini.

U bolničkom karatninu primljeno je još pet osoba kod kojih postoji sumnja da su zaraženi virusom korona i čekaju se njihovi nalazi, navela je dr Lovrić i dodala da je kliničko stanje svih pacijenata relativno zadovoljavajuće.

"Zdravstveni radnici koji su bili u kontaktu sa oboljelim licima su testirani i oni su negativni. Koristimo sve mjere zaštite kako bismo smanjili potencijalnu infekciju na najmanju moguću mjeru. Ukoliko virus uđe u zdravstveni sistem onda neće biti dobro", upozorila je dr Lovrić.

U Bijeljini je 1.145 lica pod nadzorom, što je manji broj u odnosu na prethodne dane, jer je pojedinim licima istekao predviđeni rok izolacije.

"U karantinu na graničnom prelazu Rača uzorkovali smo 16 lica. Te uzorke smo proslijedili u laboratoriju u Banjaluku. U Domu učenika su tri osobe, a u hali OŠ `Vuk Karadžić` danas je smještena jedna osoba bez tegoba", rekao je dr Duško Milovanović, direktor Doma zdravlja u Bijeljini.

Gradski štab je pripremio i niz mjera za pomoć poljoprivrednicima.
Agrarni fond u Bijeljini uveo je telefonsku liniju 055/206-984, svaki dan od sedam do 15 časova, za povezivanje proizvođača i kupaca poljoprivrednih proizvoda iz Semberije.

Poljoprivrednici koji imaju registrovano gazdinstvo od danas će moći u svim mjesnim kancelarijama da dobiju potvrdu za preuzimanje regresiranog goriva, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar