У Тузли девет особа позитивно, седам у Херцеговини

Зараза корона вирусом јутрос је установљена код још девет особа у Тузли, потврђено је за Клиx.ба из Кризног штаба Министарства здравства ТК. Такође, Завод за јавно здравство ФБиХ потврдио је 7 нових случајева у Херцеговини који су у статистику уведени јутрос у 10 сати.

Босна и Херцеговина 29.03.2020 | 11:09
У Тузли девет особа позитивно, седам у Херцеговини

Како сазнајемо, пет особа у Тузли су биле у контакту са раније зараженима из Медицинског института Баyер, познатијег под некадашњим називом Центар за срце.

Након потврђивања да је корона вирусом у Тузли заражена медицинска сестра из Медицинског института Баyер у Тузли под епидемиолошким надзором нашло се оквирно 100 особа које су биле у њеном блиском контакту.

Тестирању на корона вирус током ноћи је подвргнуто 46 особа, а министар здравства ТК Дајана Чолић за Клиx.ба је казала да досадашње анализе Завода за микробиологију УКЦ-а Тузла показују да је корона вирусом заражено још девет особа.

Чолић је навела да је пет новозаражених повезано са особама из Медицинског института Баyер којима је јуче утврђено присуство САРС-ЦоВ-2 вируса.

Нулта особа још увијек није пронађена, а према тренутно доступним званичним информацијама у самоизолацији ће се наћи оквирно 300 особа.

У изолаторију Клинике за заразне болести Универзитетског клиничког центра у Тузли трентутно је хоспитализорано девет пацијената.

Случајеви у Херцеговини

Кад је у питању југ земље, ријеч је о два случаја Мостару и пет случајева у Читлуку који су потврђени синоћ, али су у статистику уведени тек јутрос. Рачунајући уз то да су још 4 особе заражене коронавирусом у Коњицу и једно у Посушју, што смо већ писали у овом херцеговачком кантону је регистровано 12 новообољелих особа у прошла 24 сата.

У Босни и Херцеговини су тако од јутрос потврђена укупно 54 нова случаја заразе коронавирусом, а стање у градовима и мјестима изгледа овако:

Бања Лука - 133, Коњиц - 25, Тузла - 17, Сарајево - 15, Широки Бријег - 12, Мостар - 12, Лакташи - 12, Градишка - 10, Козарска Дубица - 8, Читлук - 7, Бихаћ - 7, Теслић - 6, Горажде - 6, Кнежево - 5, Зеница - 5, Прњавор - 5, Груде - 4, Бијељина - 4, Челинац - 3, Модрича - 3, Брчко - 3, Котор Варош - 2, Тешањ - 2, Брод - 2, Приједор - 2, Рибник - 2, Дервента - 1, Нови Травник - 1, Лукавац - 1, Бреза - 1, Орашје - 1, Завидовићи - 1, Посушје - 1, Високо - 1, Србац - 1,  Крупа - 1, Добој - 1.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Баyер институт

29.03.2020 10:00

Само једна заразена медицинска сестра направила хаос. Преко 100 људи било у контакту сто је најгоре неки су пацијенти са тек радјеним операцијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предизборна кампања

29.03.2020 11:37

Види Бања Луке, а Радојичић каже да је задовољан радом штаба којим руководи, ефектима предузетих мјера...

ОДГОВОРИТЕ