У Српској кажњено 108 људи због забране кретања

У Републици Српској у протекла 24 часа санкционисано је 108 грађана због непоштовања Закључка Републичког штаба за ванредне ситуације о ограничењу и забрани кретања лица на територији  Српске којом је забрањено кретање особа са навршених 65 година живота и више, као и забране кретање свим лицима на јавним површинама у времену од 20 до 5 часова, саопштено је из МУП РС.

Република Српска 28.03.2020 | 13:27
У Српској кажњено 108 људи због забране кретања

Уједно подсјећају да су од ове забране изузета лица којима послодавац изда потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада (образац потврде може се преузети на www.владарс.нет и www.муп.владарс.нет) и лица којима МУП РС изда дозволу за кретање (потврда за лицима који немају послодавца, а која се обрате надлежној полицијској станици изказајући потребу за несметаним кретањем).

Истовремено, евидентирана су четири кривична дјела против здравља људи:

– Полицијски службеници Полицијске станице Зворник су у мјесту Каракај, затекли Д.К. из Зворника, којем је издато Рјешење о кућној изолацији од ЈГП Клобук. Лице је спроведено у карантин у Студентском дому Каракај. Слиједи Извјештај надлежном тужилаштву- наводе из МУП РС.

Истовремено Полицијски службеници ПС Прњавор су поступили по актима Одјељења за инспекцијске послове у којима је наведено да Д. Л. из Прњавора и Б. Л. из Прњавора, нису 24. марта поштовали мјеру изолације која им је наложена Рјешењем, јер приликом контроле од стране комуналног полицајца, нису пронађени у кући, а изјавили су му да се налазе у ТЦ „Металекс“ Прњавор.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука се изјаснио да постоје елементи кривичног дјела непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије. 

(Српскаинфо)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

треба

28.03.2020 12:31

То је и била сврха уводјења забране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

28.03.2020 12:44

По народу се удара са свих страна,самоизилација сад, а после самопрехрана.

Name

Има лијека

28.03.2020 12:38

Глоба као извор финансирања, један од финансијских стубова јавне управе. Али, било је тога и раније. Османлијска и аустроугарска управа такође се у значајној мјери испомагале глобама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

28.03.2020 12:46

Само тетки да однесем лијек...

Name

Миско

28.03.2020 13:03

Нек постују полицијски цас и нема глобе, ста је спорно јел треба нацртати.јесил цуо за вирус

Name

Рашид

28.03.2020 15:51

Па шта ће јадни пензионери? Боље им је у затвору,бар ће имати редован оброк,овако могу само поцркати од ове пензије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бобо

28.03.2020 18:58

Свако нормалан поштује одлуку. У моме мјесту двоје старијих од 65 сваки дан шетају,упозоравали,јутрос написали пројаве сад крив Додик и за то.Људи примирите се док прође.

Name

Песимиста са покрићем

29.03.2020 12:29

Јесу ли ту урачунати и они шофери у километраској колони на граници у Градишци..?? Што су их иза камиона у колони сачекивали градишки жандари и рекетом санкционисали. Људи извире и изађу да би протегнули ноге или се помокрили, као оно, из тунела из тмине мрака искаче градишка жандармерија. И нормално, раде свој посао, санкционишу прекршаје. А како ће него рекетом, банке не раде ноћом. Пуштени су, кажу, враћени назад, опет на гранични прелаз, шта да се ради, нема људства довољно. Остаје само питање, с ким ће овај народ у блиставу, свјетљију и љепшу будућност..??!! Руку под руку са лопинама, нема трећег.

ОДГОВОРИТЕ