Шефица МФФ-а: Свијет се тренутно налази у рецесији!

Шефица Међународног монетарног фонда (ММФ) Кристалина Георгиева изјавила је да је глобална економија сада у рецесији захваљујући ЦОВИД-19, али да чује да свјетски челници коначно схватају да ће само координисаним напорима успјети зауставити ширење новог корона вируса.

Свијет 28.03.2020 | 11:18
Шефица МФФ-а: Свијет се тренутно налази у рецесији!

"Свијет је сада у рецесији, а дужина и дубина те рецесије зависе од двије ствари: ограничења ширења вируса и учинковитом, координираном одговору на кризу", рекла је за ЦНБЦ, преноси Бизнисинфо.

Додала је да је врло охрабрује ово што сада види - разумијевање међу глобалним лидерима да ако вирус не савладамо свугдје, нећемо моћи изаћи из кризе.

"Не бисмо требали ићи с малим мјерама кад знамо да је то гигантска криза. Никада нисмо видјели да се свјетска економија зауставља. Сада то видимо. Како ћемо је ревитализирати то је још једна важна тема", рекла је она.

ММФ је посљедњих седмица подузео ванредне мјере како би помогао у борби с економским утицајем ЦОВИД-19.

Напори да се спријечи ширење вируса имали су огроман негативан утјецај на економију, преноси Ал Јазеера Балканс.

ММФ је 16. марта саопштио да је спреман употријебити свој капаците финансирања од хиљаду милијарди долара за помоћ земљама широм свијета које се боре с хуманитарним и економским утјецајем новог корона вируса. 

(Фена)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дејан

28.03.2020 11:40

Коме су они јос помогли!? Само нам стављају омцу око врата. Ову рецесију су они и направили да би могли подјелити кредите, јер имају виска новца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бахато

28.03.2020 15:35

Наса власт, као њихова продузена рука, намакла нам је "свјесно", безброј омци. Странци користе те И такве моралне ликове за своје, а И њихове профите, а ми и покољења, ако остану овдје, бице задузени за садасње кредите, који су узети ради њиховог великог И бахатог богацење.

Name

1931

28.03.2020 12:36

Мислиш депресији?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

28.03.2020 12:50

Ајде!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тиито

28.03.2020 21:42

Намирисо Миле кеш из ММФ-а. Морало се увести ванредно стање.

ОДГОВОРИТЕ