Гужве на прелазима у Градишци, Каракају и на Рачи

Саобраћај теретних возила јутрос је појачан на граничним прелазима Градишка из правца Хрватске, те на улазу из Србије на Рачи и у Каракају, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Република Српска 28.03.2020 | 08:08
Гужве на прелазима у Градишци, Каракају и на Рачи

Из АМС-а подсјећају да се због формирања конвоја у земљама окружења стварају дуге колоне теретних возила на свим граничним прелазима БиХ.

Улазак у БиХ није дозвољен страним држављанима, а изузетак су особе с боравком у БиХ, лица којима је потребно лијечење, те лица које су у транзиту кроз БиХ без задржавања.

Србија је затворила све граничне прелазе према БиХ, осим граничних прелаза Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

Хрватска и Црна Гора су затвориле све граничне прелазе према БиХ, а улазак у те земље дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

За теретна моторна возила за транзит преко Хрватске у функцији су гранични прелази Градишка, Бијача и Шамац, а преко Црне Горе гранични прелаз Клобук.

АМС заједно са својим ауто-мото друштвима захваљује свим возачима камиона, који упркос опасности од вируса корона максимално стрпљиво и уредно превозе робу и снабдијевају тржиште Српске и БиХ прехрамбеним, медицинским и другим производима.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Критичар

28.03.2020 14:20

ХОЋЕ ЛИ НЕКО ДА СЕ ПОЗАБАВИ ОВИМ ПРОБЛЕМОМ И ДА ГА РИЈЕШИ??? Транспорт робе је један од најважнијих фактора у овом времену, ако стане транспорт нема ни лијекова ни хране, НИШТА!!!

ОДГОВОРИТЕ