Gužve na prelazima u Gradišci, Karakaju i na Rači

Saobraćaj teretnih vozila jutros je pojačan na graničnim prelazima Gradiška iz pravca Hrvatske, te na ulazu iz Srbije na Rači i u Karakaju, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Republika Srpska 28.03.2020 | 08:08
Gužve na prelazima u Gradišci, Karakaju i na Rači

Iz AMS-a podsjećaju da se zbog formiranja konvoja u zemljama okruženja stvaraju duge kolone teretnih vozila na svim graničnim prelazima BiH.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su osobe s boravkom u BiH, lica kojima je potrebno liječenje, te lica koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja.

Srbija je zatvorila sve granične prelaze prema BiH, osim graničnih prelaza Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Hrvatska i Crna Gora su zatvorile sve granične prelaze prema BiH, a ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Za teretna motorna vozila za tranzit preko Hrvatske u funkciji su granični prelazi Gradiška, Bijača i Šamac, a preko Crne Gore granični prelaz Klobuk.

AMS zajedno sa svojim auto-moto društvima zahvaljuje svim vozačima kamiona, koji uprkos opasnosti od virusa korona maksimalno strpljivo i uredno prevoze robu i snabdijevaju tržište Srpske i BiH prehrambenim, medicinskim i drugim proizvodima.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kritičar

28.03.2020 15:20

HOĆE LI NEKO DA SE POZABAVI OVIM PROBLEMOM I DA GA RIJEŠI??? Transport robe je jedan od najvažnijih faktora u ovom vremenu, ako stane transport nema ni lijekova ni hrane, NIŠTA!!!

ODGOVORITE