Зграда стављена у изолацију због жене обољеле од короне

Штаб цивилне заштите Општинеине Вогошћа је одржао ванредну сједницу након што је потврђен случај корона вируса и донио хитне мјере како би се сузбило даље ширење вируса.

Босна и Херцеговина 27.03.2020 | 07:11
Зграда стављена у изолацију због жене обољеле од короне

"Донесена је наредба којом се стамбена зграда на броју 2 у улици Самира Градишића ставља у потпуну изолацију почевши од 26. марта 2020. године. То подразумјева да ће улаз и излаз из зграде бити забрањен свим особама осим здравствених радника, полицијских службеника и овлаштених припадника Цивилне заштите", стоји у саопштењу Штаба Цивилне заштите Општине Вогошћа.

У току трајања изолације станарима стамбене зграде у изолацији све потрепштине као што су намирнице и лијекови биће, како је то саопштено, достављени путем служби заштите и спашавања. 

"Према сазнањима добијеним од Дома здравља Вогошћа госпођа код које је утврђено присуство корона вируса сама се јавила и била у самоизолацији и нема назнака да је сомоизолацију прекидала. Независно о тим подацима предузимају се хитне мјере како би се утврдило да ли је и с ким наша суграђанка у том периоду контактирала", наводи се у саопштењу.

Штаб цивилне заштите Вогошћа моли суграђане да не подлијежу паници коју би евентуалне дезинформације које се шире друштвеним мрежама могле изазвати. 

(Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

РУЗА

27.03.2020 06:45

Ако је неко контактирао и неби имао потребе крити.. јер то није добро ни за кога

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре руза

27.03.2020 06:58

Тако је!

Name

Питање

27.03.2020 10:47

А како је досло до тога да цијела зграда буде у изолацији? Неактивност здравственог система узроковала је сирење заразе? Ко це одговарати?

ОДГОВОРИТЕ