Zgrada stavljena u izolaciju zbog žene oboljele od korone

Štab civilne zaštite Opštineine Vogošća je održao vanrednu sjednicu nakon što je potvrđen slučaj korona virusa i donio hitne mjere kako bi se suzbilo dalje širenje virusa.

Bosna i Hercegovina 27.03.2020 | 07:11
Zgrada stavljena u izolaciju zbog žene oboljele od korone

"Donesena je naredba kojom se stambena zgrada na broju 2 u ulici Samira Gradišića stavlja u potpunu izolaciju počevši od 26. marta 2020. godine. To podrazumjeva da će ulaz i izlaz iz zgrade biti zabranjen svim osobama osim zdravstvenih radnika, policijskih službenika i ovlaštenih pripadnika Civilne zaštite", stoji u saopštenju Štaba Civilne zaštite Opštine Vogošća.

U toku trajanja izolacije stanarima stambene zgrade u izolaciji sve potrepštine kao što su namirnice i lijekovi biće, kako je to saopšteno, dostavljeni putem službi zaštite i spašavanja. 

"Prema saznanjima dobijenim od Doma zdravlja Vogošća gospođa kod koje je utvrđeno prisustvo korona virusa sama se javila i bila u samoizolaciji i nema naznaka da je somoizolaciju prekidala. Nezavisno o tim podacima preduzimaju se hitne mjere kako bi se utvrdilo da li je i s kim naša sugrađanka u tom periodu kontaktirala", navodi se u saopštenju.

Štab civilne zaštite Vogošća moli sugrađane da ne podliježu panici koju bi eventualne dezinformacije koje se šire društvenim mrežama mogle izazvati. 

(Klix)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

RUZA

27.03.2020 06:45

Ako je neko kontaktirao i nebi imao potrebe kriti.. jer to nije dobro ni za koga

ODGOVORITE
Name

Re ruza

27.03.2020 06:58

Tako je!

Name

Pitanje

27.03.2020 10:47

A kako je doslo do toga da cijela zgrada bude u izolaciji? Neaktivnost zdravstvenog sistema uzrokovala je sirenje zaraze? Ko ce odgovarati?

ODGOVORITE