"Уочавамо охрабрујуће сигнале у борби против вируса корона"

Европски директор Свјетске здравствене организације (WХО) Ханс Клуге казао је данас да се примјећују охрабрујући знакови у борби против корона вируса након што Италија биљежи нижу стопу заражених особа.

Свијет 26.03.2020 | 14:02
"Уочавамо охрабрујуће сигнале у борби против вируса корона"

"Иако је ситуација и даље врло озбиљна, почињемо уочавати неке охрабрујуће сигнале. Италија која има највећи број случајева управо је забиљежила нешто нижу стопу пораста новозаражених особа. Иако је још увијек прерано рећи да пандемија у тој земљи досеже врхунац“, казао је Клуге, преноси Гуардиан.

Он је ово изјавио прије него је Шпанија данас објавила мањи пораст смртних случајева. 

Свјетска здравствена организација саопштила је данас да је у Европи пријављено више од 220.000 случајева корона вируса са 11.987 смртних случајева.

То значи да је глобално отприлике шест од 10 случајева заразе и седам од 10 смртних случајева пријављено у Европи, с обзиром да је широм свијета заражено више од 470.000 особа.

Будући да се корона вирусом проширио цијелим свијетом, а тако и широм европског континента, многе земље су увеле оштре мјере с циљем сузбијања епидемије, укључујући увођење мјера затварања граница, ограничавања јавних окупљања, затварање тржних центара, угоститељских објеката и сл.

Клуге је упозорио државне владе да буду свјесни нове реалности коју је створила пандемија и да се припреме за дугорочне посљедице. Казао је да ово неће бити спринт, већ маратон.

(Клиx)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Много паметан

26.03.2020 13:13

Маратонац-моронац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац

26.03.2020 13:26

Корона ће стати 24. априла. До тада треба "најдубља држава" преузме улогу, коју је досада, водила "дубока држава". Да Вам напоменем "најдубља држава" је војска, а "дубока држава" су банкари. Поклапа се и с ванредним стањем у САД-у, па видјећемо. Мора опстати човјечанство, јер су банкари били изгубили осјећај за смисао. Катарза у човјечанству мора бити, кад тад. Банкари су чак били за рат и то је још опција, јаки су банкари. Поздрав...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Када

26.03.2020 13:44

24 априла да навијем сат ..

Name

Ре Када

26.03.2020 15:22

У Кини су у јануару предузели мјере и након два мјесеца мјере дају изузетно доре резултаате. Код нас је све поцело око 8. марта па це заврсити око 8. маја и јос лијецење обољелих до поцетка јуна. У јуну је крај.

Name

Рв

26.03.2020 14:46

Ја сам уочио да још нисам прочитао или чуо двије исте изјаве. Сваки стручњак има своје виђење, а корона хара ли хара

ОДГОВОРИТЕ