"Uočavamo ohrabrujuće signale u borbi protiv virusa korona"

Evropski direktor Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) Hans Kluge kazao je danas da se primjećuju ohrabrujući znakovi u borbi protiv korona virusa nakon što Italija bilježi nižu stopu zaraženih osoba.

Svijet 26.03.2020 | 14:02
"Uočavamo ohrabrujuće signale u borbi protiv virusa korona"

"Iako je situacija i dalje vrlo ozbiljna, počinjemo uočavati neke ohrabrujuće signale. Italija koja ima najveći broj slučajeva upravo je zabilježila nešto nižu stopu porasta novozaraženih osoba. Iako je još uvijek prerano reći da pandemija u toj zemlji doseže vrhunac“, kazao je Kluge, prenosi Guardian.

On je ovo izjavio prije nego je Španija danas objavila manji porast smrtnih slučajeva. 

Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je danas da je u Evropi prijavljeno više od 220.000 slučajeva korona virusa sa 11.987 smrtnih slučajeva.

To znači da je globalno otprilike šest od 10 slučajeva zaraze i sedam od 10 smrtnih slučajeva prijavljeno u Evropi, s obzirom da je širom svijeta zaraženo više od 470.000 osoba.

Budući da se korona virusom proširio cijelim svijetom, a tako i širom evropskog kontinenta, mnoge zemlje su uvele oštre mjere s ciljem suzbijanja epidemije, uključujući uvođenje mjera zatvaranja granica, ograničavanja javnih okupljanja, zatvaranje tržnih centara, ugostiteljskih objekata i sl.

Kluge je upozorio državne vlade da budu svjesni nove realnosti koju je stvorila pandemija i da se pripreme za dugoročne posljedice. Kazao je da ovo neće biti sprint, već maraton.

(Klix)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mnogo pametan

26.03.2020 14:13

Maratonac-moronac

ODGOVORITE
Name

Poznavalac

26.03.2020 14:26

Korona će stati 24. aprila. Do tada treba "najdublja država" preuzme ulogu, koju je dosada, vodila "duboka država". Da Vam napomenem "najdublja država" je vojska, a "duboka država" su bankari. Poklapa se i s vanrednim stanjem u SAD-u, pa vidjećemo. Mora opstati čovječanstvo, jer su bankari bili izgubili osjećaj za smisao. Katarza u čovječanstvu mora biti, kad tad. Bankari su čak bili za rat i to je još opcija, jaki su bankari. Pozdrav...

ODGOVORITE
Name

Kada

26.03.2020 14:44

24 aprila da navijem sat ..

Name

Re Kada

26.03.2020 16:22

U Kini su u januaru preduzeli mjere i nakon dva mjeseca mjere daju izuzetno dore rezultaate. Kod nas je sve pocelo oko 8. marta pa ce zavrsiti oko 8. maja i jos lijecenje oboljelih do pocetka juna. U junu je kraj.

Name

Рв

26.03.2020 15:46

Ја сам уочио да још нисам прочитао или чуо двије исте изјаве. Сваки стручњак има своје виђење, а корона хара ли хара

ODGOVORITE