Крајем априла могућ знатан пад броја обољелих у Србији!

Епидемиолог проф. др Бранислав Тиодоровић очекује да ће крајем апила доћи до знатнијег пада у броју обољелих од вируса корона у Србији.

Србија 26.03.2020 | 08:14
Крајем априла могућ знатан пад броја обољелих у Србији!

Ако издржимо наредне двије недеље, значи да ћемо моћи добро да се носимо све до краја априла, када очекујемо да ће доћи до једног знатнијег пада, а у мају очекујемо спорадичне случајеве – рекао је Тиодоровић за Блиц.

 Он је оцијенио да се у овом тренутку Србија држи добро, иако из дана у дан има све више обољелих, а почели су да бељеже и смртне случајеве.

Сљедећа недјеља биће тешка, али ако издржимо дисциплиновано још 15 дана, тада можемо рећи да смо на добром путу да непријатеља ухватимо за рогове – рекао је Тиодоровић.

Он је додао да се очекује све више потврђених случајева вируса, али је указао да сада постоји другачија стратегија, да ће се тестирати већи број људи и да ће лакше обољели одмах бити изоловани у халама, чиме ће се, како је навео, спријечити ширење вируса и стећи јаснија слика о тачном броју обољелих.

Свјестан сам да је тешко давати прогнозе, поготово када немате све податке, јер ми смо сада тестирали мали број људи, тешке болеснике, а сада када имамо могућности за масовно тестирање, бићемо у предности. Сада то раде и домови здравља и све ће ићи много брже – рекао је Тиодоровић.

Он је нагласио да Србија не може да се пореди са Кином, где су, како каже, ствари врло специфичне и огроман је број становника, преноси Тањуг.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Гардиста

26.03.2020 07:29

Али то је само пад броја оболелих,и ста с тим,кад један заразени мозе заразити хиљаде и хиљаде нових.Каква вам је то глупа стратегија,то не води конацној победи над овим вирусом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

26.03.2020 07:32

Пусти крај априла па нецемо нагадјати, говори за данас и сутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранка

26.03.2020 08:49

ЗА гардиста.Ајде ти дај предлог бољи кад си паметан.Цим висе људи тестирас и ако видис да су болесни онда их аутоматски изолујес и смањујес даље сирење.Ако један мозе хиљаде заразити колико онда мозе стотину и хиљаду обољелих заразити, јос висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гардиста

26.03.2020 10:36

Ранка,осто видим да само знате климати главом а не доносити сопствене закљуцке,ево само једно од ресења:посто се све време спремамо и спремамо,морас једном реци,е спремни смо.А то знаци да имас довољан број кревета,медицинског особља,респиратора,и да пустис зивот да теце нормално,да се створи природни имунитет,јер само природним имунитетом мозес овај вирус победити.Даље,морас направити приблизно статистику,колико има пензионера,колико дијабетицара,колико са хроницним болестима,колико це приблизно бити теских болесника са потребама за респиратор.Даље,неце се сви разболети у исто време,неце сви одједном бити тески болесници,зато постоји ова тријаза,и то је први добар агресивни потез који су направили...Хоцес ли јос мало стратегије,или ти је доста.Не знам ни хоцес ли ово укапирати