Радници болнице у изолацији након смртног случаја

Затворена је амбуланта у Храсници након што је потврђено да је жена (52) која је преминула на путу за Дом здравља Илиџа позитивна на корона вирус, а у неколико наврата је долазила у ту установу да јој прате здравствено стање.

Босна и Херцеговина 25.03.2020 | 11:56
Радници болнице у изолацији након смртног случаја

Како је за Клиx.ба потврдио Арман Шаркић, потпарол ЈУ Дом здравља КС, преминула је живјела у Храсници, њен картон је био у амбуланти која се налази на том подручју и додао је да је тај објект већ неколико пута дезинфикован.

"Амбуланта у Храсници ће бити затворена до даљњег, а када је ријеч о Дому здравља Илиџа, он је још увијек у функцији, није затворен, али и ту смо неколико пута урадили дезинфекцију.

Не знам тачан број, али око 20 здравствених радника за које се сматра да се могу довести у контакт с преминулом ће ићи у строгу самоизолацију и на тестирање. Пратимо ситуацију, још није одлучено да се ДЗ Илиџа затвори па ћемо видјети шта ће бити у наредном периоду", навео је Шаркић.

Шаркић је нагласио да је преминула жена била реанимирана у санитетском возилу и да је након тога пребачена у просторију за изолацију у Дому здравља Илиџа.

"Здравствени радници су заиста уложили све напоре да жени спасе живот, али нажалост у томе нису успјели. Овим путем изражавам саучешће породици преминуле", казао је Шаркић.

Ипак, с друге стране долазе и информације о томе да је жена која је преминула још од 13. марта имала температуру, да је тражила тестирање, али није била тестирана те није била ни примљена на болничко лијечење.

(Клиx)

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Освит

25.03.2020 11:47

Када је зена умрла утвдили да је заразена цорона вирусом. То све говори о стању и спремности насег здравства да се бори са епидемијом. Да ли су насем здравству створени елементарни услови да се бори са епидемијом.Ко тестира,колико ,са каквом опремом и којим бројем тестова ,са којом опремом располазе насе здравство прије свега средстава лицне застите од одијела ,маски и друге заститне опреме здравствених радника.Колико су установе опремљене са опремом и адекватним лијековима. И на крају скините политицаре са средстава информисања и тразите од струке да казе које је реално стање ,јер се ствара утисак да имамо висе кризних стабова него лијецника и медицинског особља које лијеци људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стање

25.03.2020 13:48

Све си у праву, али нажалост док се политицари овдје питају, неце нам ни бити боље. Кратко рецено, немамо ницега, они се највисе боје за себе, јер здравство не може изнијети веци број људи, сто би се после одразило највисе на политицаре, који и јесу заслузни за лосе стање у истом. Рапидна и масовна тестирања мугу дати неку контролу, а овако, док они пост мортем тестирају, нема од тог ниста....

Name

РУЗА

25.03.2020 13:36

Па, у јос у оваквој кризи нису спремни дати помоц,, питам се засто су онда они сви ту,, оставити зену да се пати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.03.2020 06:06

Зато је онај Цовицев у Мостару усао преко везе и заразио цијелу болницу. Јадна зена ни до болнице није могла стици.