Radnici bolnice u izolaciji nakon smrtnog slučaja

Zatvorena je ambulanta u Hrasnici nakon što je potvrđeno da je žena (52) koja je preminula na putu za Dom zdravlja Ilidža pozitivna na korona virus, a u nekoliko navrata je dolazila u tu ustanovu da joj prate zdravstveno stanje.

Bosna i Hercegovina 25.03.2020 | 11:56
Radnici bolnice u izolaciji nakon smrtnog slučaja

Kako je za Klix.ba potvrdio Arman Šarkić, potparol JU Dom zdravlja KS, preminula je živjela u Hrasnici, njen karton je bio u ambulanti koja se nalazi na tom području i dodao je da je taj objekt već nekoliko puta dezinfikovan.

"Ambulanta u Hrasnici će biti zatvorena do daljnjeg, a kada je riječ o Domu zdravlja Ilidža, on je još uvijek u funkciji, nije zatvoren, ali i tu smo nekoliko puta uradili dezinfekciju.

Ne znam tačan broj, ali oko 20 zdravstvenih radnika za koje se smatra da se mogu dovesti u kontakt s preminulom će ići u strogu samoizolaciju i na testiranje. Pratimo situaciju, još nije odlučeno da se DZ Ilidža zatvori pa ćemo vidjeti šta će biti u narednom periodu", naveo je Šarkić.

Šarkić je naglasio da je preminula žena bila reanimirana u sanitetskom vozilu i da je nakon toga prebačena u prostoriju za izolaciju u Domu zdravlja Ilidža.

"Zdravstveni radnici su zaista uložili sve napore da ženi spase život, ali nažalost u tome nisu uspjeli. Ovim putem izražavam saučešće porodici preminule", kazao je Šarkić.

Ipak, s druge strane dolaze i informacije o tome da je žena koja je preminula još od 13. marta imala temperaturu, da je tražila testiranje, ali nije bila testirana te nije bila ni primljena na bolničko liječenje.

(Klix)

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Osvit

25.03.2020 12:47

Kada je zena umrla utvdili da je zarazena corona virusom. To sve govori o stanju i spremnosti naseg zdravstva da se bori sa epidemijom. Da li su nasem zdravstvu stvoreni elementarni uslovi da se bori sa epidemijom.Ko testira,koliko ,sa kakvom opremom i kojim brojem testova ,sa kojom opremom raspolaze nase zdravstvo prije svega sredstava licne zastite od odijela ,maski i druge zastitne opreme zdravstvenih radnika.Koliko su ustanove opremljene sa opremom i adekvatnim lijekovima. I na kraju skinite politicare sa sredstava informisanja i trazite od struke da kaze koje je realno stanje ,jer se stvara utisak da imamo vise kriznih stabova nego lijecnika i medicinskog osoblja koje lijeci ljude.

ODGOVORITE
Name

Stanje

25.03.2020 14:48

Sve si u pravu, ali nažalost dok se politicari ovdje pitaju, nece nam ni biti bolje. Kratko receno, nemamo nicega, oni se najvise boje za sebe, jer zdravstvo ne može iznijeti veci broj ljudi, sto bi se posle odrazilo najvise na politicare, koji i jesu zasluzni za lose stanje u istom. Rapidna i masovna testiranja mugu dati neku kontrolu, a ovako, dok oni post mortem testiraju, nema od tog nista....

Name

RUZA

25.03.2020 14:36

Pa, u jos u ovakvoj krizi nisu spremni dati pomoc,, pitam se zasto su onda oni svi tu,, ostaviti zenu da se pati

ODGOVORITE
Name

Re

26.03.2020 07:06

Zato je onaj Covicev u Mostaru usao preko veze i zarazio cijelu bolnicu. Jadna zena ni do bolnice nije mogla stici.