Корона вирусом заражена и једна беба у Београду

Беба стара свега 28 недеља заражена је корона вирусом, рекао је ТВ Пинк директор КБЦ "Драгиша Мишовић" др Владимир Ђукић

Србија 24.03.2020 | 20:23
Корона вирусом заражена и једна беба у Београду

Говорећи о пацијентима који се лече у "Мишовићу" истакао је да има и доста младих.

- Ми имамо бебу од 28 недеља, родитеље, отац и син, син и мајка, породице цијеле, сви су угрожени, једина превентиве је потпуна изолација - казао је.

Од 120 пацијената један је на респиратору, неколико на кисеонику.

- Доста је младих. Нажалост, нису сви у идеалном стању, али постоје стварно сви предуслови да се више него квалитено збрину и надам се да ће бити у реду - казао је директор.

Додаје и да је данас одржано предавање кинеских колега.

- Кад гледате њихову статистику - јесте старија популација више угрожена, удружене болести доприносе морталитету, међутим, и њих је изненадио јако брз клинички ток, драстичне патофизиолешке промјене на плућима које су и за њих биле енигматичне - каже др Ђукић.

Бебе ријетко обољевају

Како је већ познато, од корона вируса обољевају и млади и старији, с тим што су шансе за опоравак код ових других теже... Међутим, код беба случаји оболијевања ријетки су и у свијету.

Један од њих је и случај шестомјесечног дечака из Велса, чија мајка је објаснила какви симптоми могу да укажу на обољевање корона вирусом код беба.

Мајка је казала и да је беба тада била на кућном лијечењу и да је издравила, баш као и њен муж који је био инфициран, пренијеле су Вечерње новости,

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Децко

24.03.2020 20:16

То сто тај вирус доноси пакао који прозивљавају људи у 14 дана и створи патолоске промјене на плуцима не дозвољава ми да казем да је ријец о вирусу који узрокује мало јацу грипу! Људи... Дозовите се памети!

ОДГОВОРИТЕ