Korona virusom zaražena i jedna beba u Beogradu

Beba stara svega 28 nedelja zaražena je korona virusom, rekao je TV Pink direktor KBC "Dragiša Mišović" dr Vladimir Đukić

Srbija 24.03.2020 | 20:23
Korona virusom zaražena i jedna beba u Beogradu

Govoreći o pacijentima koji se leče u "Mišoviću" istakao je da ima i dosta mladih.

- Mi imamo bebu od 28 nedelja, roditelje, otac i sin, sin i majka, porodice cijele, svi su ugroženi, jedina preventive je potpuna izolacija - kazao je.

Od 120 pacijenata jedan je na respiratoru, nekoliko na kiseoniku.

- Dosta je mladih. Nažalost, nisu svi u idealnom stanju, ali postoje stvarno svi preduslovi da se više nego kvaliteno zbrinu i nadam se da će biti u redu - kazao je direktor.

Dodaje i da je danas održano predavanje kineskih kolega.

- Kad gledate njihovu statistiku - jeste starija populacija više ugrožena, udružene bolesti doprinose mortalitetu, međutim, i njih je iznenadio jako brz klinički tok, drastične patofizioleške promjene na plućima koje su i za njih bile enigmatične - kaže dr Đukić.

Bebe rijetko oboljevaju

Kako je već poznato, od korona virusa oboljevaju i mladi i stariji, s tim što su šanse za oporavak kod ovih drugih teže... Međutim, kod beba slučaji obolijevanja rijetki su i u svijetu.

Jedan od njih je i slučaj šestomjesečnog dečaka iz Velsa, čija majka je objasnila kakvi simptomi mogu da ukažu na oboljevanje korona virusom kod beba.

Majka je kazala i da je beba tada bila na kućnom liječenju i da je izdravila, baš kao i njen muž koji je bio inficiran, prenijele su Večernje novosti,

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Decko

24.03.2020 21:16

To sto taj virus donosi pakao koji prozivljavaju ljudi u 14 dana i stvori patoloske promjene na plucima ne dozvoljava mi da kazem da je rijec o virusu koji uzrokuje malo jacu gripu! Ljudi... Dozovite se pameti!

ODGOVORITE