Апел властима: Ријешите проблеме превозника

“Усљед ванредне ситуације која нас је задесила због ширења пандемије вируса корона, стотине камиона и превозника су већ данима заробљени на граничним прелазима са сусједним земљама, највише са Хрватском, што онемогућава размјену роба неопходних за живот грађана", казао је предсједник ПДП Бранислаб Бореновић.

Република Српска 24.03.2020 | 17:14
Апел властима: Ријешите проблеме превозника

Констатујући да су ванредне мјере у екстремној ситуацији оправдане, Бореновић, који је и посланик те странке у Парламенту БиХ упутио је апел на све институције власти у Босни и Херцеговини, посебно на Савјет министара БиХ, да хитно реагују и инсистирају од надлежних у Хрватској коначно дефинисање обавезујућих транспортних коридора како би се ефикасно и безбједно обављао превоз роба.

“Превозници се налазе у безизлазној ситуацији, данима заробљени у камионима, без основних услова за живот, а недостатак услова за хигијену, груписање усљед колона које дуго стоје на једном мјесту, повећавају ризик од ширења заразе. Ова ситуација може дугорочно проузроковати и несташицу роба и намирница, те још једном позивам надлежне институције на свим нивоима да кроз убрзан дијалог са институцијама Хрватске, уз поштовање мјера безбједности, што ургентније ријеше овај проблем", наводи Бореновић.

Он каже да не види нити један разлог зашто коначно институције Републике Српске и БиХ не уведу двадесетчетворочасовни рад фитосанитарне инспекције и служби за царињење роба на најфреквентнијим граничним прелазима, Градишка и Рача, што би сигурно убрзао проток роба и транспорта те смањио тренутну агонију возача.

Додаје да је примио много позива од представника превозника који очекују рјешење ситуације: 

“Добро је што Савјет министара БиХ одржава сједнице и коначно доноси одлуке. Сада није вријеме за политичке сујете, блокаде, било какве подјеле, него се сви требају максимално укључити да се живот што нормалније одвија и да грађани сада, али и у период који је испред нас, трпе што мање посљедица овог стања које нас је задесило”, истакао је Бореновић.

(БН) 

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Рв

24.03.2020 16:33

Коначно да и код вас прочитам нешта паметно у ово суморно вријеме а не ко је напао или привео Бегића, Вукановића или Станивуковића

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

24.03.2020 17:22

Али не може проћи без њихових имена јер их ти спомињеш. Тако да је очигледно да то радиш са намјером. Зато што су ти пријетња. Зато што их се бојиш.

Name

ЗИВКО

24.03.2020 20:47

МИ ОБИЦНИ ПАТЕНИЦИ НЕМОЈ ДАСЕ ВРЕДАМО ,ВЛАСТ НАС НЕПРИЗНАЈЕ НИЗАСТА ,ОНА ГРУПА КРИМИНАЛАЦА ЗИВИ ЛАГОДНО ,ОБРАТИСЕ НАМА КАСУ ИЗБОРИ САТОРИ ПИВА ПРИЦЕ ДАЈИ СЛУСАЈУ ОНИ СТО МОРАЈУ ,ВЕЦИНА НАС МУЦИМОСЕ ИНЕМОЈ ДАСЕ ВРЕДАМО РАДИ ЛОПОВА,

Name

Рале

24.03.2020 16:46

Не вриједи глувима прицати, видјели смо како су заститили раднице беме. ЗЛО И ЗЛО бозе сацувај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

24.03.2020 16:47

Тако је Бореновићу,помозите несретним људима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ббб

24.03.2020 16:48

Какото не уреди проток робе косарац, а биоје гласан донеба на црнатка,увек је цврцо ко јаја на маси,а нецујесе ни баба мајкицева,застосе нејави бар једном да оправда дупла приманна

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сда снсд хдз

24.03.2020 16:48

Боли брига ову власт за рјесавање проблема привредника и народа.Још само ви упозоравате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачно

24.03.2020 16:50

Све тачно мој Бореновићу али нико ништа не ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хаха

24.03.2020 16:57

А тебе бајг брига за превознике,остави се јефтиних политицких трикова сад кад криза око вируса дрма све,процитани сте одавно и јадни сте...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влад Тепеш

24.03.2020 17:24

Баш зато што је криза камиони не би смјели да стоје. Малоприје сам се вратио из продавнице. Нема лука, нема салате, паприка.. Прочитани сте ви. Знате да сте готови послије епидемије. Здеавство уништено, робне резерве покрадене сада када нам је то све било најпотребније.

Name

несо бл

24.03.2020 17:51

Јој лесинара сваки дан,крузе ли,крузе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељезничар

24.03.2020 19:05

Нека привредници пређу на жељезнички вид превоза, на жељезници посла никад више и возови не чекају ништа на границама, једна конпозиција превевезе као 50 камиона и неће бити гужве и белаја, а што се тиче људства минималоно учествује у процрсу превоза и што је најважније за ову ситацију нема контакта.

ОДГОВОРИТЕ