Apel vlastima: Riješite probleme prevoznika

“Usljed vanredne situacije koja nas je zadesila zbog širenja pandemije virusa korona, stotine kamiona i prevoznika su već danima zarobljeni na graničnim prelazima sa susjednim zemljama, najviše sa Hrvatskom, što onemogućava razmjenu roba neophodnih za život građana", kazao je predsjednik PDP Branislab Borenović.

Republika Srpska 24.03.2020 | 17:14
Apel vlastima: Riješite probleme prevoznika

Konstatujući da su vanredne mjere u ekstremnoj situaciji opravdane, Borenović, koji je i poslanik te stranke u Parlamentu BiH uputio je apel na sve institucije vlasti u Bosni i Hercegovini, posebno na Savjet ministara BiH, da hitno reaguju i insistiraju od nadležnih u Hrvatskoj konačno definisanje obavezujućih transportnih koridora kako bi se efikasno i bezbjedno obavljao prevoz roba.

“Prevoznici se nalaze u bezizlaznoj situaciji, danima zarobljeni u kamionima, bez osnovnih uslova za život, a nedostatak uslova za higijenu, grupisanje usljed kolona koje dugo stoje na jednom mjestu, povećavaju rizik od širenja zaraze. Ova situacija može dugoročno prouzrokovati i nestašicu roba i namirnica, te još jednom pozivam nadležne institucije na svim nivoima da kroz ubrzan dijalog sa institucijama Hrvatske, uz poštovanje mjera bezbjednosti, što urgentnije riješe ovaj problem", navodi Borenović.

On kaže da ne vidi niti jedan razlog zašto konačno institucije Republike Srpske i BiH ne uvedu dvadesetčetvoročasovni rad fitosanitarne inspekcije i službi za carinjenje roba na najfrekventnijim graničnim prelazima, Gradiška i Rača, što bi sigurno ubrzao protok roba i transporta te smanjio trenutnu agoniju vozača.

Dodaje da je primio mnogo poziva od predstavnika prevoznika koji očekuju rješenje situacije: 

“Dobro je što Savjet ministara BiH održava sjednice i konačno donosi odluke. Sada nije vrijeme za političke sujete, blokade, bilo kakve podjele, nego se svi trebaju maksimalno uključiti da se život što normalnije odvija i da građani sada, ali i u period koji je ispred nas, trpe što manje posljedica ovog stanja koje nas je zadesilo”, istakao je Borenović.

(BN) 

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Рв

24.03.2020 16:33

Коначно да и код вас прочитам нешта паметно у ово суморно вријеме а не ко је напао или привео Бегића, Вукановића или Станивуковића

ODGOVORITE
Name

Vlad Tepeš

24.03.2020 17:22

Ali ne može proći bez njihovih imena jer ih ti spominješ. Tako da je očigledno da to radiš sa namjerom. Zato što su ti prijetnja. Zato što ih se bojiš.

Name

ZIVKO

24.03.2020 20:47

MI OBICNI PATENICI NEMOJ DASE VREDAMO ,VLAST NAS NEPRIZNAJE NIZASTA ,ONA GRUPA KRIMINALACA ZIVI LAGODNO ,OBRATISE NAMA KASU IZBORI SATORI PIVA PRICE DAJI SLUSAJU ONI STO MORAJU ,VECINA NAS MUCIMOSE INEMOJ DASE VREDAMO RADI LOPOVA,

Name

Rale

24.03.2020 16:46

Ne vrijedi gluvima pricati, vidjeli smo kako su zastitili radnice beme. ZLO I ZLO boze sacuvaj.

ODGOVORITE
Name

Gradiška

24.03.2020 16:47

Tako je Borenoviću,pomozite nesretnim ljudima.

ODGOVORITE
Name

Bbb

24.03.2020 16:48

Kakoto ne uredi protok robe kosarac, a bioje glasan doneba na crnatka,uvek je cvrco ko jaja na masi,a necujese ni baba majkiceva,zastose nejavi bar jednom da opravda dupla primanna

ODGOVORITE
Name

Sda snsd hdz

24.03.2020 16:48

Boli briga ovu vlast za rjesavanje problema privrednika i naroda.Još samo vi upozoravate.

ODGOVORITE
Name

Тачно

24.03.2020 16:50

Све тачно мој Бореновићу али нико ништа не ради.

ODGOVORITE
Name

haha

24.03.2020 16:57

A tebe bajg briga za prevoznike,ostavi se jeftinih politickih trikova sad kad kriza oko virusa drma sve,procitani ste odavno i jadni ste...

ODGOVORITE
Name

Vlad Tepeš

24.03.2020 17:24

Baš zato što je kriza kamioni ne bi smjeli da stoje. Maloprije sam se vratio iz prodavnice. Nema luka, nema salate, paprika.. Pročitani ste vi. Znate da ste gotovi poslije epidemije. Zdeavstvo uništeno, robne rezerve pokradene sada kada nam je to sve bilo najpotrebnije.

Name

neso bl

24.03.2020 17:51

Joj lesinara svaki dan,kruze li,kruze!!!

ODGOVORITE
Name

Željezničar

24.03.2020 19:05

Neka privrednici pređu na željeznički vid prevoza, na željeznici posla nikad više i vozovi ne čekaju ništa na granicama, jedna konpozicija preveveze kao 50 kamiona i neće biti gužve i belaja, a što se tiče ljudstva minimalono učestvuje u procrsu prevoza i što je najvažnije za ovu sitaciju nema kontakta.

ODGOVORITE