Аустрија: Да ли је вирус кренуо из скијашког центра?

Државно тужилаштво покренуло је истрагу у случају ширења коронавируса у месту Ишгл у аустријској покрајини Тирол.

Свијет 24.03.2020 | 14:27
Аустрија: Да ли је вирус кренуо из скијашког центра?

Пошто је покрајина Тирол укључила тужилаштво у расветљавање случаја, односно утврђивање одговорности, покрајинска криминалистичка служба добила је сада налог да спроведе истрагу.

Општина Ландек је проследила тужилаштву писани захтев немачке телевизије ЗДФ, на основу којег произлази да је већ крајем фебруара утврђено да је једна запослена у једном угоститељском објекту у Ишглу инфицирана коронавирусом, а да то није пријављено властима.

У Ишглу се заразио велики број држављана скандинавских земаља, али и Немачке и Аустрије, с обзиром на то да је реч о омиљеном скијашком центру. Због Ишгла Аустрија и покрајина Тирол доспели су на насловне стране многих страних медија, а данас и у фокус америчке телевизије ЦНН.

Иначе, то како су власти Тирола управљале кризом анализираће екстерне, независне комисије експерата. Владајуће Народна партија Аустрије (ОВП) и Зелени најавиле су да ће скупштини покрајине предложити успостављање такве комисије пошто је Тирол жариште инфекција у Аустрији.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Петар

24.03.2020 14:09

Само Јахорина!!Јефтиније исте стазе а не фасујес Корону!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пријатељ..

24.03.2020 15:00

Стазе нису исте.. Али код нас сигурно не би урадили овако несто.. Ово је уједно доказ да они гледају само себе, бас их брига за нас.. У Исцхглу сваке године буде око милион ноцења, просјек је 100-200е.. А гдје је све остало.. Само тузбе подици, ко год је био!!!

Name

Гардиста

24.03.2020 15:31

Не лупај глупости,стазе на Јахорини ни 20 посто од онога сто ти пруза Аустрија,јесте мало скупље.Али ако хоцес три у један,онда правац Банско:јефтиније пуно од Јахорине,стазе за 30-40 посто боље од Јахорине,а сместај десет пута бољи од сваког сместаја,сем Термага...

Name

Горан

24.03.2020 15:57

О чему ви то говорите. Док се сви боре да преживе, ви о скијању. Док народ размишља како да састави крај са крајем, ви о луксузу и конфору. Како вас није срамота?

Name

Гардиста

24.03.2020 18:33

Сто,је ли забрањено прицати о другим темама осим о корони.Па ово је позитивно о цему ми расправљамо,знаци да мислимо да це брзо крај,зар не?

Name

Скијање

25.03.2020 07:18

У Словенији вирус избио преко скијања,скијали у Италији и Аустрији па га донијели кући,у Аустрији вирус избио преко скијања,заразили се сви скијаши,у Италији вирус се разширио преко скијања,разносили га скијаши,у Швици вирус избио преко скијања,опет га преносили скијаши...па ви само скијајте,боље бити сиромах и сједити код куће здрав него имати коју сићу па отићи на скијање и разболити се,ал шта да се ради кад ви то онда сиротињи кућама доносите,зато треба све похапсити који су скијали по Европи која је заражена и касније вирус ширили по својим државама.

ОДГОВОРИТЕ