Austrija: Da li je virus krenuo iz skijaškog centra?

Državno tužilaštvo pokrenulo je istragu u slučaju širenja koronavirusa u mestu Išgl u austrijskoj pokrajini Tirol.

Svijet 24.03.2020 | 14:27
Austrija: Da li je virus krenuo iz skijaškog centra?

Pošto je pokrajina Tirol uključila tužilaštvo u rasvetljavanje slučaja, odnosno utvrđivanje odgovornosti, pokrajinska kriminalistička služba dobila je sada nalog da sprovede istragu.

Opština Landek je prosledila tužilaštvu pisani zahtev nemačke televizije ZDF, na osnovu kojeg proizlazi da je već krajem februara utvrđeno da je jedna zaposlena u jednom ugostiteljskom objektu u Išglu inficirana koronavirusom, a da to nije prijavljeno vlastima.

U Išglu se zarazio veliki broj državljana skandinavskih zemalja, ali i Nemačke i Austrije, s obzirom na to da je reč o omiljenom skijaškom centru. Zbog Išgla Austrija i pokrajina Tirol dospeli su na naslovne strane mnogih stranih medija, a danas i u fokus američke televizije CNN.

Inače, to kako su vlasti Tirola upravljale krizom analiziraće eksterne, nezavisne komisije eksperata. Vladajuće Narodna partija Austrije (OVP) i Zeleni najavile su da će skupštini pokrajine predložiti uspostavljanje takve komisije pošto je Tirol žarište infekcija u Austriji.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Petar

24.03.2020 14:09

Samo Jahorina!!Jeftinije iste staze a ne fasujes Koronu!!

ODGOVORITE
Name

Prijatelj..

24.03.2020 15:00

Staze nisu iste.. Ali kod nas sigurno ne bi uradili ovako nesto.. Ovo je ujedno dokaz da oni gledaju samo sebe, bas ih briga za nas.. U Ischglu svake godine bude oko milion nocenja, prosjek je 100-200e.. A gdje je sve ostalo.. Samo tuzbe podici, ko god je bio!!!

Name

Gardista

24.03.2020 15:31

Ne lupaj gluposti,staze na Jahorini ni 20 posto od onoga sto ti pruza Austrija,jeste malo skuplje.Ali ako hoces tri u jedan,onda pravac Bansko:jeftinije puno od Jahorine,staze za 30-40 posto bolje od Jahorine,a smestaj deset puta bolji od svakog smestaja,sem Termaga...

Name

Goran

24.03.2020 15:57

O čemu vi to govorite. Dok se svi bore da prežive, vi o skijanju. Dok narod razmišlja kako da sastavi kraj sa krajem, vi o luksuzu i konforu. Kako vas nije sramota?

Name

Gardista

24.03.2020 18:33

Sto,je li zabranjeno pricati o drugim temama osim o koroni.Pa ovo je pozitivno o cemu mi raspravljamo,znaci da mislimo da ce brzo kraj,zar ne?

Name

Skijanje

25.03.2020 07:18

U Sloveniji virus izbio preko skijanja,skijali u Italiji i Austriji pa ga donijeli kući,u Austriji virus izbio preko skijanja,zarazili se svi skijaši,u Italiji virus se razširio preko skijanja,raznosili ga skijaši,u Švici virus izbio preko skijanja,opet ga prenosili skijaši...pa vi samo skijajte,bolje biti siromah i sjediti kod kuće zdrav nego imati koju siću pa otići na skijanje i razboliti se,al šta da se radi kad vi to onda sirotinji kućama donosite,zato treba sve pohapsiti koji su skijali po Evropi koja je zaražena i kasnije virus širili po svojim državama.

ODGOVORITE