Трамп не слуша савјете: Рукује се, иде на скупове

Предсједник САД Доналд Трамп не слуша савјете да се не рукује са људима, често мора да му се понови по три-четири пута нешто да би прихватио, не поштује савјете о социјалном дистанцирању, рекао је главни амерички епидемиолог Ентони Фаучи, један од главних савјетника Беле куц́е у вези са вирусом корона.

Свијет 23.03.2020 | 13:53
Трамп не слуша савјете: Рукује се, иде на скупове

Покушавам да коригујем Трампове изјаве, али не могу да му скочим пред микрофон док говори, казао је Фаучи, директор америчког Института за алергијске и заразне болести, у интервјуу за "Сајенс" магазин.

Фаучи, који се појављује на конференцијама за штампу на којима се говори о вирусу корона, посљедњих дана доспио је у жижу јавности када је током једног од Трампових говора прекрио лице руком, направивши популарни "фејспалм".

"Рекао сам његовом кабинету и обезбјеђењу да предсједник не би требало да се рукује, а он то чини. Такође, требало би да буде удаљенији од људи на конференцијама за штампу, што такође не поштује. Тражио сам да буду одржаване виртуалне конференције за штампу, како би се избјегавали велики скупови на ком је много политичара, новинара и стручњака, али ме нису послушали", додао је Фаучи.

Епидемиолог је подвукао и да је велика Трампова грешка што вирус корона стално назива кинеским вирусом, те да га он никад не би тако звао.

Навео је и да Трамп прави материјалне грешке, попут оне када је оптужио Кину што није обавијестила јавност о вирусу корона "три, четири мјесеца раније", иако би то значило да би се то односило на септембар, када овај вирус уопште није био познат.

"Понекад у Бијелој куц́и морам да поновим ствари три, четири пута да би ме схватили", казао је Фаучи.

Епидемиолог је додао да се Трамп често не слаже с њим, али да га увијек саслуша и да поштује његово мишљење у суштинским стварима. 

(Спутњик)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Реалност

23.03.2020 13:14

Не постује зато сто је примио вакцину и он и његови сарадници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

23.03.2020 13:27

Ништа примио није, него је лафчина. По обичају боцне и кинески балон сваки пут. Хвала им за помоћ. Имамо и ми миљардера из сјенке, ал гледају да још профитирају у доба кризе.

Name

Самир

23.03.2020 13:34

Врло вјероватно. А американцу не вјерујем ни кад слети са Ц-130 пун, назови помоци на Са адром .

Name

Остављена крајина

23.03.2020 19:42

Тако је 100%

Name

НН

23.03.2020 13:17

Трамп не глуми

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

23.03.2020 13:31

Наси се се сакрили у мисије рупе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

23.03.2020 13:36

а Баја утекао у Србију, толико о патриотизму поменутог

Name

Xx

23.03.2020 15:13

Мора до код њи није опасно само мало за јавност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деда

25.03.2020 03:23

Ста дирате цовјека сто се неби руковао када је вец вакцинисан и ниста му немозе бити. То је тајно одрадјено јер да је ово толико опасно колико је надувано сигурно он то неби радио јер ови ловатори су веце куксвице од обицног свијета. Па ето пола вирусолога казе да се преноси и зраком. Знаци нема поинте не руковати се јер дисати морас а маску цес скинути ваљда када спавас и једес а зеак је и у соби. Логика народе логика

ОДГОВОРИТЕ