Tramp ne sluša savjete: Rukuje se, ide na skupove

Predsjednik SAD Donald Tramp ne sluša savjete da se ne rukuje sa ljudima, često mora da mu se ponovi po tri-četiri puta nešto da bi prihvatio, ne poštuje savjete o socijalnom distanciranju, rekao je glavni američki epidemiolog Entoni Fauči, jedan od glavnih savjetnika Bele kuće u vezi sa virusom korona.

Svijet 23.03.2020 | 13:53
Tramp ne sluša savjete: Rukuje se, ide na skupove

Pokušavam da korigujem Trampove izjave, ali ne mogu da mu skočim pred mikrofon dok govori, kazao je Fauči, direktor američkog Instituta za alergijske i zarazne bolesti, u intervjuu za "Sajens" magazin.

Fauči, koji se pojavljuje na konferencijama za štampu na kojima se govori o virusu korona, posljednjih dana dospio je u žižu javnosti kada je tokom jednog od Trampovih govora prekrio lice rukom, napravivši popularni "fejspalm".

"Rekao sam njegovom kabinetu i obezbjeđenju da predsjednik ne bi trebalo da se rukuje, a on to čini. Takođe, trebalo bi da bude udaljeniji od ljudi na konferencijama za štampu, što takođe ne poštuje. Tražio sam da budu održavane virtualne konferencije za štampu, kako bi se izbjegavali veliki skupovi na kom je mnogo političara, novinara i stručnjaka, ali me nisu poslušali", dodao je Fauči.

Epidemiolog je podvukao i da je velika Trampova greška što virus korona stalno naziva kineskim virusom, te da ga on nikad ne bi tako zvao.

Naveo je i da Tramp pravi materijalne greške, poput one kada je optužio Kinu što nije obavijestila javnost o virusu korona "tri, četiri mjeseca ranije", iako bi to značilo da bi se to odnosilo na septembar, kada ovaj virus uopšte nije bio poznat.

"Ponekad u Bijeloj kući moram da ponovim stvari tri, četiri puta da bi me shvatili", kazao je Fauči.

Epidemiolog je dodao da se Tramp često ne slaže s njim, ali da ga uvijek sasluša i da poštuje njegovo mišljenje u suštinskim stvarima. 

(Sputnjik)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Realnost

23.03.2020 13:14

Ne postuje zato sto je primio vakcinu i on i njegovi saradnici.

ODGOVORITE
Name

Re

23.03.2020 13:27

Ništa primio nije, nego je lafčina. Po običaju bocne i kineski balon svaki put. Hvala im za pomoć. Imamo i mi miljardera iz sjenke, al gledaju da još profitiraju u doba krize.

Name

Samir

23.03.2020 13:34

Vrlo vjerovatno. A amerikancu ne vjerujem ni kad sleti sa C-130 pun, nazovi pomoci na Sa adrom .

Name

Ostavljena krajina

23.03.2020 19:42

Tako je 100%

Name

NN

23.03.2020 13:17

Tramp ne glumi

ODGOVORITE
Name

borac

23.03.2020 13:31

Nasi se se sakrili u misije rupe.

ODGOVORITE
Name

RAJNA

23.03.2020 13:36

a Baja utekao u Srbiju, toliko o patriotizmu pomenutog

Name

Xx

23.03.2020 15:13

Mora do kod nji nije opasno samo malo za javnost

ODGOVORITE
Name

Deda

25.03.2020 03:23

Sta dirate covjeka sto se nebi rukovao kada je vec vakcinisan i nista mu nemoze biti. To je tajno odradjeno jer da je ovo toliko opasno koliko je naduvano sigurno on to nebi radio jer ovi lovatori su vece kuksvice od obicnog svijeta. Pa eto pola virusologa kaze da se prenosi i zrakom. Znaci nema pointe ne rukovati se jer disati moras a masku ces skinuti valjda kada spavas i jedes a zeak je i u sobi. Logika narode logika

ODGOVORITE