Оптужница за паљење викендице замјенику шефа полиције

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против А. Жижића, А. Крајновића и А. Пилића због сумње да су у јуну прошле године у Горњем Зовику код Брчког запалили викендицу замјеника шефа Полиције Дистрикта.

Босна и Херцеговина 23.03.2020 | 12:02
Оптужница за паљење викендице замјенику шефа полиције

Оптужницом потврђеном пред Основним судом у Брчком њих тројица оптужена су за саизвршилаштво у кривичном дјелу паљевине.

Њима се ставља на терет да су се заједно и по претходном договору 6. јуна прошле године, око 23.50. часова довезли аутомобилом Крајновића до викенд-куће А. М. гдје су, док је Крајновић чувао стражу, друга двојица употребом отвореног пламена и Пилићеве мајице подметнули пожар, који је захватио дио објекта.

Сумња се да су се њих тројица, пошто су се увјерили да објекат није у цјелости изгорио, одвезли у Брчко да би се кроз сат и по, другим путем и замијењеним аутомобилом, вратили до објекта и уз употребу отвореног пламена и бензина запалили његову унутрашњост.

– Усљед тога, дошло је до проширења пожара на кровну конструкцију викендице, која је потом у потпуности изгорјела, чиме је власнику причињена штета у износу од 61.632  КМ – наведено је у оптужници.

Након свеобухватне истраге Тужилаштво Дистрикта оптужило је Жижића, Крајновића и Пилића за кривично дјело паљевине за које је запријећена казна затвора од једне до осам година

Током истраге, између Крајновића и власника објекта закључена је вансудска нагодба о накнади штете у износу од 50.000,00 КМ, а прва рата од 20.000,00 КМ исплаћена је мјесец дана након паљевине, закључило је Тужилаштво у оптужници достављеној Суду на даљњи поступак.

(Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

23.03.2020 12:18

Да сте тако азурни и у убиствима гдје би нам био крај

ОДГОВОРИТЕ