Optužnica za paljenje vikendice zamjeniku šefa policije

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv A. Žižića, A. Krajnovića i A. Pilića zbog sumnje da su u junu prošle godine u Gornjem Zoviku kod Brčkog zapalili vikendicu zamjenika šefa Policije Distrikta.

Bosna i Hercegovina 23.03.2020 | 12:02
Optužnica za paljenje vikendice zamjeniku šefa policije

Optužnicom potvrđenom pred Osnovnim sudom u Brčkom njih trojica optužena su za saizvršilaštvo u krivičnom djelu paljevine.

Njima se stavlja na teret da su se zajedno i po prethodnom dogovoru 6. juna prošle godine, oko 23.50. časova dovezli automobilom Krajnovića do vikend-kuće A. M. gdje su, dok je Krajnović čuvao stražu, druga dvojica upotrebom otvorenog plamena i Pilićeve majice podmetnuli požar, koji je zahvatio dio objekta.

Sumnja se da su se njih trojica, pošto su se uvjerili da objekat nije u cjelosti izgorio, odvezli u Brčko da bi se kroz sat i po, drugim putem i zamijenjenim automobilom, vratili do objekta i uz upotrebu otvorenog plamena i benzina zapalili njegovu unutrašnjost.

– Usljed toga, došlo je do proširenja požara na krovnu konstrukciju vikendice, koja je potom u potpunosti izgorjela, čime je vlasniku pričinjena šteta u iznosu od 61.632  KM – navedeno je u optužnici.

Nakon sveobuhvatne istrage Tužilaštvo Distrikta optužilo je Žižića, Krajnovića i Pilića za krivično djelo paljevine za koje je zaprijećena kazna zatvora od jedne do osam godina

Tokom istrage, između Krajnovića i vlasnika objekta zaključena je vansudska nagodba o naknadi štete u iznosu od 50.000,00 KM, a prva rata od 20.000,00 KM isplaćena je mjesec dana nakon paljevine, zaključilo je Tužilaštvo u optužnici dostavljenoj Sudu na daljnji postupak.

(Srpskainfo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan

23.03.2020 12:18

Da ste tako azurni i u ubistvima gdje bi nam bio kraj

ODGOVORITE