Вирус корона потврђен у Брчком, заражени супружници

Градске власти Брчко Дистрикта потврдиле су јутрос да су двије особе у том граду заражене корона вирусом, ријеч је о супружницима.

Босна и Херцеговина 23.03.2020 | 10:44
Вирус корона потврђен у Брчком, заражени супружници

Од укупно 14 тестираних особа у Брчком, корона вирус је потврђен код двије особе. То значи да је у цијелој БиХ до сада 128 особа позитивно на овај вирус.

Ради се о двије млађе особе (1989. и 1990. годиште), а ради се о супружницима. У БиХ су дошли с Кариба и то преко Француске и Србије. Трећа особа која их је довезла у БиХ је у изолацији.

Ову информацију је саопштио градоначелник Брчког Синиша Милић. Поручио је да се особе налазе у изолацији од 18. марта те да је њихово здравствено стање стабилно.

Ријеч је о првим случајевима заразе корона вирусом у Брчком, гдје се под здравственим надзором тренутно налази 888 особа.

"У односу на ову околност ради се о одговорној и савјесној породици, јер према њиховим тврдњама нису имали контаката. Трећа особа која их је довезла са граничног прелаза између Србије и БиХ такође се налази у изолацији. Она је дан раније припремила залихе хране", навео је Милић.

Како је истакао, предузете су појачане мјере на дезинфекцији стана у којем бораве супружници, као и шире околине.

"Ситуација је под контролом и надам се да ће тако и остати", додао је Милић.

Укупан број заражених у БиХ до сада је 128.

По градовима то изгледа овако:

Бања Лука - 64, Челинац - 3, Лакташи - 6, Србац - 1, Прњавор - 2, Рибник -1, Модрича - 2, Козарска Дубица - 2, Приједор - 1, Бијељина-3, Градишка - 1 и Дервента - 1, Кнежево -3, Сарајево – 3, Мостар - 6, Зеница - 4, Коњиц - 11, Бихаћ - 4, Тешањ - 2, Орашје - 1, Горажде - 4, Нови Травник - 1 и Брчко 2.

(БН/Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар