На улазу у БиХ дуга колона камиона на ГП Градишка

Србија је затворила граничне прелазе према Босни и Херцеговини за све преласке. Изузетак су гранични прелази Каракај, Вардиште и Рача који остају отворени само за робни саобраћај.

Босна и Херцеговина 23.03.2020 | 07:54
На улазу у БиХ дуга колона камиона на ГП Градишка

Због спречавања ширења корона вируса Хрватска и Црна Гора затворили су граничне прелазе према Босни и Херцеговини. Улазак у те земље дозвољен је само њиховим држављанима, странцима који имају пријављен боравак и возачима теретних возила.

На улазу у БиХ дуга је колона теретних возила на граничном прелазу Градишка. На осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.

На снази је забрана кретања особама млађим од 18 и старијим од 65 година на подручју Федерације БиХ, а потпуна забрана кретања на снази је од 18 до 05 сати. На подручју Републике Српске забрањено је кретање старијим од 65 година, док је потпуна забрана кретања на снази од 20 до 05 сати.

Апелује се на возаче да и унутар БиХ путују само у нужним ситуацијама и да се придржавају мјера заштите од коронавируса.

Угаженог снијега на коловозу јутрос има на путевима у вишим предјелима централне, југозападне и источне Босне, па се возачие на тим дионицама позивају на максимално опрезну вожњу.

Издвајају се путни правци: Средње-Олово-Кладањ, Мокро-Подроманија, Трново-Фоча, Бугојно-Купрес-Ливно, Ливно-Гламоч-Мркоњић Град и Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље.

Упозорава се на учестале одроне на бројним дионицама. Савјетује опрезнија вожња и напомињемо да је посједовање зимске опреме законски обавезно до 15. априла, саопштено је из ИЦ БиХАМК-а. 

(Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар