Na ulazu u BiH duga kolona kamiona na GP Gradiška

Srbija je zatvorila granične prelaze prema Bosni i Hercegovini za sve prelaske. Izuzetak su granični prelazi Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

Bosna i Hercegovina 23.03.2020 | 07:54
Na ulazu u BiH duga kolona kamiona na GP Gradiška

Zbog sprečavanja širenja korona virusa Hrvatska i Crna Gora zatvorili su granične prelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na ulazu u BiH duga je kolona teretnih vozila na graničnom prelazu Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je od 18 do 05 sati. Na području Republike Srpske zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je potpuna zabrana kretanja na snazi od 20 do 05 sati.

Apeluje se na vozače da i unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Ugaženog snijega na kolovozu jutros ima na putevima u višim predjelima centralne, jugozapadne i istočne Bosne, pa se vozačie na tim dionicama pozivaju na maksimalno opreznu vožnju.

Izdvajaju se putni pravci: Srednje-Olovo-Kladanj, Mokro-Podromanija, Trnovo-Foča, Bugojno-Kupres-Livno, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetuje opreznija vožnja i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15. aprila, saopšteno je iz IC BiHAMK-a. 

(Fena)

Komentari / 0

Ostavite komentar