Набавите нам опрему или вас неће имати ко више да лијечи!

''Ми тренутно нисмо заштићени и сигурни јер немамо сву опрему, али због наших пацијената радимо овај посао сваки дан. Будући да очекујемо ширење инфекције нисмо сигурни колико још можемо овако издржати'', поручују љекари из Федерације БиХ.

Босна и Херцеговина 22.03.2020 | 21:51
Набавите нам опрему или вас неће имати ко више да лијечи!

Поводом све теже ситуације која је настала због ширења инфекције новом врстом корона вируса и настанка болести Цовид-19, грађани ФБиХ треба да схвате апеле озбиљно и да све савјете здравствених радника у највећој могућој мјери поштују.

Из Удружења Ургентолога ФБиХ упозоравају јавност да су они ти који су на 'првим линијама', и они су ти који први пружају помоћ. Стога позивају све грађане на максималну искреност када је ријеч о свим информацијама које се од њих траже.

Подсјећају надлежне да је по свим смјерницама сигурност здравствених радника на првом мјесту.

''Ми тренутно нисмо заштићени и сигурни јер немамо сву опрему, али због наших пацијената радимо овај посао сваки дан. Будући да очекујемо ширење инфекције нисмо сигурни колико још можемо овако издржати. Доктора је сваки дан све мање јер нас се шаље у изолацију. Због свих грађана, а посебно наше дјеце и оних који нашу помоћ требају шаљемо апел и молимо да нас заштитите и сачувате. Молимо вас да нам набавите опрему по препорукама јер у супротном нас неће имати тко лијечити'', упозоравају љекари који раде у ургентним центрима и службама Хитне помоћи ФБиХ.

''Ми, ваши доктори, ту смо за све вас који имате потребу за лијечничким прегледом, али исто тако апелирамо на све да не дозволите да паника која се полако увлачи међу становништво доведе до превеликог броја непотребних посјета лијечницима. Ријеч је о вирусу из добро познате породице Цоронавируса и само радикалан епидемиолошки надзор са свим потребним мјерама може смањити број заражених''.

Као што су то раније урадили љекарии и ово Удружење упућује посебну молбу за све грађане са повишеном тјелесном температуром и респираторним тегобама који су се вратили у БиХ у задњих 14 дана да се јаве телефоном надлежном лијечнику или на контакт бројеве уведене посебно за ову ситуацију, а које можете пронаћи на интернету за сваки кантон.

''Будите одговорни као пацијенти, јер тиме штитите све остале, па и вас саме'', истичу из овог удружења.

Надлежне за набавку опреме моле да реагирају одмах и да набаве довољно заштитне опреме како за упослене у здравству, тако и за пацијенте.

''Прије свега ПОТПУНА заштитна опрема за докторе, али и све здравствене раднике је превенција "уласка" вируса у здравствене установе. Ситуација у којој вирус улази у болничке здравствене установе је најгори сценарио. Свакако желимо избјећи ситуацију да се ионако десеткован број доктора ,''избаци'' из строја тако што би неко од љекара био заражен и одстрањен са посла сада када је најпотребнији грађанима'', додају у саопштењу из Удружења Ургентолога ФБиХ.

(Бљесак.инфо )

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Рамиз

22.03.2020 21:56

Па зар није добро у федерацији, зар није благостање

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

22.03.2020 22:14

То сто фали опрема није крив обицни народ и крајње је непостено да нас прозивате,Знате ви добро засто је здравство у колапсу

Name

Ре Рамиз

22.03.2020 22:15

Па јесте Рамизе, ђе су ти очи?

Name

Пусти Федерацију

23.03.2020 03:42

Пусти Федерацију. Све су унистили и у РС.

Name

Милорад Додик

23.03.2020 06:21

Цовјек који је унистио здравствени систем РС и робне резерве сад даје изјаве пк систему зивот је најпреци. Па то је цисти хорор.

Name

Ухх

22.03.2020 22:25

Медицинари су потпуно у праву. Сто се мене тице ја подрзавам њихове захтјеве. Да ови партијаси нису славили 8 март од насег новца. Могли су застите купити докторима и техницарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лацо

23.03.2020 06:25

Јесте, Федерација јебољи дио БИХ, јер није опљачкан као РС! наш Бурле испроси од СРБИЈЕ!

Name

Меистер

22.03.2020 22:30

Нема овдје мјеста препуцавању...истина је што кажу, наши из РС-а ће се бунити кад буде касно, као и за све остало. Регион је далеко опремљенији и налазе се у тешкој ситуацији. Шта ће бити са нама...видјећемо за 15 дана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леонардо

23.03.2020 06:46

Сви у региону су дисциплинованији од нас у БиХ. Кад буде дошло до фрке хоће ли ови што сваки дан организују роштиљ и дружења и тада пркосити љекарима. Срамота. Али, нажалост, стварност ће их лупити по глави.

Name

Алф

22.03.2020 22:38

Јос када за награду за борбу против пандемије без опреме премијер Фадил вам у знак захвалности смањи плате .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абц

23.03.2020 05:30

Смањиће плату 10% медицинарима и полицији који су први на удару и раде нај тезе послове

Name

За једну врецу злата,

23.03.2020 02:03

Шеф може доста опреме да набави, и јос пуно да му остане!цене су поскочиле"шеф ста велис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

23.03.2020 06:34

Ма какву опрему ево прилике да се у овом злу јос ста украде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

23.03.2020 06:57

Није коментар већ истина Доктори нек врате паре сто су узели од пацијената и иначе све а не и нај гори Доктор из РС има кућу или стан у Србији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жаре

23.03.2020 09:07

Наша власт сад хрли за криминалом ко те пита за болнице и болничко особље они украдоше од циганке дијете камоли неће народног новца нема већије криминалаца од БИХ ВЛАСТИ сицилијанска мафија за њих мала маца

ОДГОВОРИТЕ