Трагедија: Остала без родитеља и брата за ноћ

Пожар избио у стану на осмом спрату, највероватније због запаљене цигарете у стану непокретног човека (61), који је пронађен мртав, страдали су и Александар С. (26) и његови родитељи З. С. (59) и Љ. С. (56) и један брачни пар, преноси Курир.

Србија 21.03.2020 | 23:04
Трагедија: Остала без родитеља и брата за ноћ

Шест особа је погинуло, а шесторо је тешко повређено у пожару који је избио у вишеспратници у Улици Милутина Миланковића на Новом Београду.

Како сазнајемо, ватрена стихија је букнула у 4.10 сати на осмом спрату зграде, у стану у којем живи непокретан човек (61) са мајком, а затим се проширио све до десетог. Поред непокретног човека, страдали су и трочлана породица и брачни пар.

 

Према првим информацијама, потпуно је изгорело осам станова, а ватрогасци су затекли стравичне сцене - угљенисана тела и уништене станове.

Боца са кисеоником

- Сумња се да је узрок ове незапамћене трагедије највероватније била запаљена цигарета. За то засад нема потврде, али је познато да је мушкарац био пушач. У његовом стану се налазила и боца са кисеоником, па је могуће да је ватра због тога и букнула и направила катастрофу - рекао је извор и додао:

 

- Ватрена стихија се проширила из овог стана на још најмање пет станова, а катастрофа би била мања да људи нису спавали. У једном стану нађена су три тела, у другом једно, а у трећем два угљенисана тела, за која се сумња да припадају млађем брачном пару, који се није пробудио.

У трагедији је страдао Александар С. (26) са родитељима З. С. (59) и Љ. С. (56), док је ћерка преживела јер није била у кући пошто је отишла код пријатеља - каже извор и додаје да су у једном од изгорелих станова настрадали станари који ту изнајмљују стан:

 

- Њима су комшије лупале на врата и будиле их, а наводно су они устали и рекли да ће сићи одмах, само да покупе два пса која имају. Највероватније су се тада онесвестили и страдали. Њихову ћерку је позвала комшиница и казала јој да гори зграда, па је вест о трагедији сазнала кад је дошла овде - додао је извор.

Станарка ове зграде била је истраумирана свиме што види и захвална је што је и даље жива, иако јој је стан уништен.

- Запаљени стан у коме је неко наводно изгорео граничи се са мојим. На сву срећу, пробудила сам се на време. Једном младићу су ватрогасци добацили црево од усисивача како би помоћу тога дисао, међутим, угушио се.

У једном стану је експлодирала плинска боца, видели смо плави пламен, стакла су пуцала, људи су запомагали, деца вриштала, прескакали су терасе да се спасу, изгледало је као хорор - прича она са кнедлом у грлу.

 

Према речима очевидаца, овакву страшну сцену никада нису видели. Језиво је било гледати људе како кукају и моле за помоћ док ватра захвата све пред собом.

Урош Петковић, који је успео да се извуче из пожара, сведочи како је гледао комшиницу која гори и дозива помоћ са терасе. - Пламен јој је био захватио и хаљину и косу, ватрогасци су јој довикивали да легне на земљу, онда је она чучнула, а они су је засули млазевима воде и угасили пламен.

Чак је ватра захватила и једног ватрогасца који ју је спасавао. Не знам да ли је на крају преживела. Ватра је била огромна, а на срећу ватрогасци су се брзо појавили на месту несреће. Човек који је настрадао са мајком имао је тежак живот, изгубио је сина, били су у лошој финансијској ситуацији - рекао је он и додао:

Зидови поцрнели- За седам-осам минута ватрогасци су већ били ту и кренули одмах са гашењем. Мој стан је такође оштећен у пожару, зидови су поцрнели услед пламена. Најбитније је да сам добро и да сам жив.  

Још увек ни ми не знамо ко је све погинуо, од четири сата нисам успео да уђем у стан - додао је узнемирени младић.

Ватрену стихију гасило је 30 ватрогасаца са 11 ватрогасних возила. 

(Курир)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Деда

22.03.2020 03:28

Веома ми је зао тих изгорелих. Мислим да нема горе смрти од ове која је снасла ове несрецнике. Искрено сауцесце породицама

ОДГОВОРИТЕ
Name

ММ

22.03.2020 12:05

Поред свих невоља које су нас пристигле,јос и ово да се деси.Сауцесце породицама настрадалих.

Name

НАУК.....

22.03.2020 12:36

Саучешће породицама и родбини. Овај случај може бити поука за пушаче, да се не пуши у затвореном простору. Погледајте које државе имају такве законе. Можеш пућити, али 6 метара удаљен од објекта

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

22.03.2020 14:23

Па онда добијеш казну за пушење на јавном простору. Свашта се таламбуса. Неколико пута ми је цигара падала на неке запаљиве материјале и једино мало прогори на том мјесту. То је све.