Заражена докторица у дому здравља у Новом Саду

Докторица Дома здравља на новосадском Новом Насељу заражена је вирусом корона и налази се у карантину, рекао је директор Дома здравља Нови Сад Веселин Бојат.

Србија 21.03.2020 | 17:18
Заражена докторица у дому здравља у Новом Саду

Бојат је навео да је она од 10. марта у карантину и да су двије љекарке и три сестре које су биле са њом у контакту стављене у изолацију, а тестирања су била негативна.

- Проверено је и десет пацијената који су, такође, у изолацији и сви су без симптома - навео је Бојат на ванредној конференцији за новинаре у Новом Саду.

Он је демантовао гласине да је више медицинског особља из Дома здравља на Новом насељу обољело од вируса корона, те додао да није регистрован ниједан случај заразе повезан са овим.

Градоначелник Новг Сада Милош Вучевић подсјетио је да је од данас забрањено окупљање више од пет особа, као и да ће такси услуге до даљег бити доступне грађанима.

"- ажно је да се поправила дисциплина грађана. Људи су разумели апеле и почели да поступају у складу са препорукама лекара и државе, а сви изузеци ће бити санкционисан - навео је Вучевић.

Он је додао да је у објекту Дома здравља у Улици Змај Огњена Вука 18 отворена нова амбуланта само за особе са респираторним обољењима, уведено је нових 14 телефонских линија и шест линија Дома здравља за психолошку подршку.

- У објекту на Новом насељу биће отворен и диспанзер за децу са респираторним тегобама - рекао Вучевић.

На Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине хоспитализовано је седам заражених пацијената, а од тог броја два су у веома тешком општем стању и прикључена су на респираторе. Опште стање преосталих обољелих је задовољавајуће.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар