"Пљуште" пријаве због непоштивања мјера о изолацији

Полиција у Србији и даље хапси неодговорне особе које избјегавају мјере током ванредног стања прописане због пандемије коронавируса.

Србија 21.03.2020 | 17:08
"Пљуште" пријаве због непоштивања мјера о изолацији

У Крушевцу су ухапшене четири особе, јер су прекршиле самоизолацију и одређен им је притвор, док ће против седам особа бити поднесене кривичне пријаве због сумње да су извршиле кривично дјело непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије, преносе београдски медији.

Полиција је саопштила да је због изласка из самоизолације ухапшена једна особа из Београда и двије особе из Трстеника, којима је одређен притвор, а због непоштовања самоизолације у притвору је и један седамдесетчетверогодишњак из Александровца.

На улици је затечена особа старија од 65 година која се оглушила о Наредбу о ограничењу и забрани кретања, а против три особе из Ћићевца и једне из Крушевца биће поднесене кривичне пријаве због непоштовања полицијског сата.

У Пожаревцу је ухапшена једна особа и одређено јој је 48-сатно полицијско задржавање, јер је прекршила забрану кретања.

Кривичне пријаве, јер су затечени на улици, услиједиће и против двојице мушкараца од 45 и 24 године из Пожаревца и једног у Петровца на Млави од 35 година. Полиција је због непоштовања ограничења кретања синоћ ухапсила четири особе у Житорађи и једно у Прокупљу.

До сада је током ванредног стања, у овом дијелу Србије, укупно ухапшено 15 особа против којих ће бити поднијете кривичне пријаве тужилаштву у Прокупљу.

Полиција је у Иригу и Руми ухапсила једног 37-годишњака и једног 45-годишњака јер су током полицијског сата били на улици без дозволе. Код једног од њих пронађена је и мања количина марихуане, због чега ће и за то бити поднесена пријава.

Влада Србије и Министарство правде обезбиједили су три посебна објекта у Вршцу, Пожаревцу и Пироту гдје ће они за које се утврде да су прекршили самоизолацију бити упућени.

Полиција је приликом контроле у вријеме полицијског сата затекла тридесетшестогодишњака из Крушевца док је крао пиће испред једне продавнице, па се сумњичи и за кривично дјело крађа.

(Клиx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Тако треба

21.03.2020 16:25

Живјела казна. Нажалост другачије и није могуће. Народ је доста неодговоран и безобразан. Тако треба под хитно и у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смари

21.03.2020 16:52

Само по џепу нема друге,најбоље и нај ефикасније?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако ако..

21.03.2020 22:58

Привреда пропада, падају приходи, али зато расту приходи од глобе, казне су у експанзији. И опет на егалу. Пропасти нећемо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.03.2020 10:02

Тако и треба, ако неко својом глупошћу и безобразлуком угрожава здравље и животе других!