Чачак: Излијечен први пацијент од вируса корона

Инжењер из Београда који ради на изградњи ауто-пута Прељина-Пожега излијечен је од вируса корона и отпуштен са Инфективне клинике у Београду, саопштено је након сједнице Радног тима за праћење ширења вируса корона на територији града Чачка.

Србија 21.03.2020 | 15:34
Чачак: Излијечен први пацијент од вируса корона

Он је био прва особа код које је у Чачку утврђено присуство вируса корона, гдје је до сада пет пацијената заражено тим вирусом, преноси Спутњик.

У овом тренутку на Инфективном одјељењу чачанске Опште болнице налази се шест пацијената.

За њих троје стигла је потврда да нису заражени, док се за преостале резултати очекују током дана.
У Општој болници у Чачку предузет је читав низ противепидемијских мјера, пошто је један од техничара са Одјељења ортопедије био носилац вируса корона.

Због ове околности Одјељење ортопедије престало је да ради, јер су сви који су били у контакту са зараженим добили мјеру кућне изолације и надзора.

– Комплетно одјељење ортопедије је дезинфиковао. Како би ортопедска служба функционисала, формирана је екипа љекара и техничара који нису били у контакту са зараженим и они ће радити све хитне ортопедске случајеве који не трпе одлагање.

Остали који се јаве на лијечење овој служби биће покривени другим хируршким гранама – наводи се у саопштењу Радног тима. 

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Деда

22.03.2020 03:47

Озбиљна је ситуација али морамо се мало и насалити. Мозда је лијек од цацанку сљиву најбољи. Казу да га алкохол унистава. Једну цасицу ујутро а једну пред спавање и уз то бијели лукац спас бозији.

ОДГОВОРИТЕ