Čačak: Izliječen prvi pacijent od virusa korona

Inženjer iz Beograda koji radi na izgradnji auto-puta Preljina-Požega izliječen je od virusa korona i otpušten sa Infektivne klinike u Beogradu, saopšteno je nakon sjednice Radnog tima za praćenje širenja virusa korona na teritoriji grada Čačka.

Srbija 21.03.2020 | 15:34
Čačak: Izliječen prvi pacijent od virusa korona

On je bio prva osoba kod koje je u Čačku utvrđeno prisustvo virusa korona, gdje je do sada pet pacijenata zaraženo tim virusom, prenosi Sputnjik.

U ovom trenutku na Infektivnom odjeljenju čačanske Opšte bolnice nalazi se šest pacijenata.

Za njih troje stigla je potvrda da nisu zaraženi, dok se za preostale rezultati očekuju tokom dana.
U Opštoj bolnici u Čačku preduzet je čitav niz protivepidemijskih mjera, pošto je jedan od tehničara sa Odjeljenja ortopedije bio nosilac virusa korona.

Zbog ove okolnosti Odjeljenje ortopedije prestalo je da radi, jer su svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim dobili mjeru kućne izolacije i nadzora.

– Kompletno odjeljenje ortopedije je dezinfikovao. Kako bi ortopedska služba funkcionisala, formirana je ekipa ljekara i tehničara koji nisu bili u kontaktu sa zaraženim i oni će raditi sve hitne ortopedske slučajeve koji ne trpe odlaganje.

Ostali koji se jave na liječenje ovoj službi biće pokriveni drugim hirurškim granama – navodi se u saopštenju Radnog tima. 

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Deda

22.03.2020 04:47

Ozbiljna je situacija ali moramo se malo i nasaliti. Mozda je lijek od cacanku sljivu najbolji. Kazu da ga alkohol unistava. Jednu casicu ujutro a jednu pred spavanje i uz to bijeli lukac spas boziji.

ODGOVORITE