Амбасадор Италије са министром Митровићем и Радончићем

"У овом тешком периоду Италија је била прва земља на западу и у ЕУ која се новим мјерама суочила са пријетњом ЦОВИД19. Из тог разлога, вјерујемо да је јако важно одмах подијелити своје искуство са државама пријатељима, почевши од Босне и Херцеговине, како бисмо до максимума смањили ризике за становништво и економску штету".

Босна и Херцеговина 18.03.2020 | 21:30
Амбасадор Италије са министром Митровићем и Радончићем

Овим ријечима је амбасадор Италије у Сарајеву, Ницола Минаси, коментирао састанке са Министром саобраћаја Војином Митровићем и Министром сигурности Фахрудином Радонцчићем, који координира надлежном комисијом за управљање кризом. 

 Амб. Минаси је уручио документ у којем је италијанска Цивилна заштита концентрирала сво своје досадашње искуство како би осигурала санитарни, економски и одговор јавне сигурности на ову сложену, ванредну ситуацију. Истовремено, италијанска страна изразила је пуну спремност да пружи даљње корисне информације за рјешавање проблема у Босни и Херцеговини.

 "Италију и Босну и Херцеговину уједињује дуго пријатељство. Посебно након што је Сарајево, у знак солидарности с Италијом, освјетлило Вијећницу бојама талијанске заставе, Италија сматра да мора максимално сурађивати сада, када се зараза почиње ширити у Босни и Херцеговини. Дјеловање унапријед и брзо, уз највећи могући прекид небитних кретања, кључ је за ограничавање ширења вируса, лијечење оних којима је њега потребна и спречавање веће економске штете. " 

"Нисте сами", закључио је Минаси, "а усвајање препорученог понашања је најбољи пут за брзи и прави излазак из ове кризе ". 

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

нено

18.03.2020 21:19

ок је то...а возацке дозволе јос непризнајете..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искуство

18.03.2020 21:54

Ни сами нису били у стању организоват се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

19.03.2020 01:26

Фахро директно у изолацију...нешто ми онај талијан

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

19.03.2020 05:41

Нису чули за видео конференцију...вамо мјере предострожности а бахато понашање...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никад памети

19.03.2020 21:01

Ови 'наши' министри у опуштеној лежерној варијанти. Без кравата, раскопчани. Није то баш уобичајено у дипломатским односима и пракси. Мало више поштовања према службеном представнику једне пријатељске и за БХ-а врло значајне земље не би шкодило.

ОДГОВОРИТЕ