Ambasador Italije sa ministrom Mitrovićem i Radončićem

"U ovom teškom periodu Italija je bila prva zemlja na zapadu i u EU koja se novim mjerama suočila sa prijetnjom COVID19. Iz tog razloga, vjerujemo da je jako važno odmah podijeliti svoje iskustvo sa državama prijateljima, počevši od Bosne i Hercegovine, kako bismo do maksimuma smanjili rizike za stanovništvo i ekonomsku štetu".

Bosna i Hercegovina 18.03.2020 | 21:30
Ambasador Italije sa ministrom Mitrovićem i Radončićem

Ovim riječima je ambasador Italije u Sarajevu, Nicola Minasi, komentirao sastanke sa Ministrom saobraćaja Vojinom Mitrovićem i Ministrom sigurnosti Fahrudinom Radoncčićem, koji koordinira nadležnom komisijom za upravljanje krizom. 

 Amb. Minasi je uručio dokument u kojem je italijanska Civilna zaštita koncentrirala svo svoje dosadašnje iskustvo kako bi osigurala sanitarni, ekonomski i odgovor javne sigurnosti na ovu složenu, vanrednu situaciju. Istovremeno, italijanska strana izrazila je punu spremnost da pruži daljnje korisne informacije za rješavanje problema u Bosni i Hercegovini.

 "Italiju i Bosnu i Hercegovinu ujedinjuje dugo prijateljstvo. Posebno nakon što je Sarajevo, u znak solidarnosti s Italijom, osvjetlilo Vijećnicu bojama talijanske zastave, Italija smatra da mora maksimalno surađivati sada, kada se zaraza počinje širiti u Bosni i Hercegovini. Djelovanje unaprijed i brzo, uz najveći mogući prekid nebitnih kretanja, ključ je za ograničavanje širenja virusa, liječenje onih kojima je njega potrebna i sprečavanje veće ekonomske štete. " 

"Niste sami", zaključio je Minasi, "a usvajanje preporučenog ponašanja je najbolji put za brzi i pravi izlazak iz ove krize ". 

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

neno

18.03.2020 21:19

ok je to...a vozacke dozvole jos nepriznajete..

ODGOVORITE
Name

Iskustvo

18.03.2020 21:54

Ni sami nisu bili u stanju organizovat se.

ODGOVORITE
Name

Grga

19.03.2020 01:26

Fahro direktno u izolaciju...nešto mi onaj talijan

ODGOVORITE
Name

Hm

19.03.2020 05:41

Nisu čuli za video konferenciju...vamo mjere predostrožnosti a bahato ponašanje...

ODGOVORITE
Name

Nikad pameti

19.03.2020 21:01

Ovi 'naši' ministri u opuštenoj ležernoj varijanti. Bez kravata, raskopčani. Nije to baš uobičajeno u diplomatskim odnosima i praksi. Malo više poštovanja prema službenom predstavniku jedne prijateljske i za BH-a vrlo značajne zemlje ne bi škodilo.

ODGOVORITE