Курти разријешио данас непослушног министра у влади

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти разрешио је данас министра унутрашњих послова Агима Вељијуа из Деморатског савеза Косова.

Србија 18.03.2020 | 13:37
Курти разријешио данас непослушног министра у влади

Вељију је разрешен јер се успротивио Куртијевом ставу против увођења ванредног стања, које иначе тражи председник привремених приштинских институција Хашим Тачи.

Курти је у изјави поводом разрешења навео да је смењени министар ширио панику тврдећи да се број оболелих од коронавируса на косовској територији повећава из сата у сат, што њиедна надлежна институција није потврдила.

Према писању приштинског портала Љајми, међутим, Вељију се у ствари успротивио Куртијевом противљењу увођењу ванредног стања. Вељију је, наиме, казао да одлуку о ванредном стању треба донети упркос противљењу премијера и његовог покрета Самоопредељење.

Вељију је рекао и да се лично залаже за увођење ванредног стања ради заштите здравља људи, те да доношење такве одлуке није питање премијера или председника.

"Није време за каприциозност и чије мишљење ће бити уважено, јер смо сви у служби Косова. Да, потребно је прогласити ванредно стање", рекао је Вељију, пренео је Љајми.

(Тањуг) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Коки

18.03.2020 13:41

Браво за Куртија...

ОДГОВОРИТЕ