"Претпостављамо да ће епидемија трајати двије године"

Пандемија вируса корона највјероватније ће трајати у наредне двије године, рекао је предсједник Института "Роберт Кох" Лотар Вилер и да то зависи од брзине којом ће бити развијена заштитна вакцина.

Свијет 18.03.2020 | 00:06
"Претпостављамо да ће епидемија трајати двије године"

Према његовим ријечима, на крају ће се од вируса заразити, опоравити и стећи имунитет 60 до 70 одсто глобалног становништва, али је немогуће рећи за колико ће се времена то десити.

"Наша радна претпоставка је да ће за то требати око двије године", изјавио је Вилер, напомињући да ће то зависити од тога за колико ће бити развијена вакцина.

Он је истакао да не зна која ће стопа смртности бити на крају.

Из Института је саопштено да је у Њемачкој повећан број заражених за више од 1.100 и сад их има 7.156 уз 13 са смртним исходом.

Њемачки канцелар Ангела Меркел, чија је администрација јуче објавила стриктне мјере како би се успорило ширење вируса, затражила је од Нијемаца да не паниче због недостатка хране и новца.

Вилер је навео да би се без стриктних мјера Њемачка суочила са више милиона случајева вируса. 

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Митар

18.03.2020 05:19

Крај Републике Српске ако потраје двије године . Хајде сада лазне патриоте који србујете и браните нас од имагинарних непријатеља Бакира и других који хоце да "укину " насу Републику , хајде сада будите патриоте па волите Српску и спасите је од цорона вируса . Спасите привреду , радна мјеста , спасите здравствени систем од колапса спасите плате , пензије спасите нас од анархије . Спасите институције уцините да буду способне одговорити на изазове и посљедице цорона вируса . Годинама гледамо на тв патриоте који се заклињу у Републику Српску да ли да се не пласимо глади не исплате пензија плата да ли да вјерујемо у здравствени систем насе републике који воде политицки подобне "патриоте" а не струцњаци из области здравства . Да ли да мирно спавамо поред оволиких патриота који це из љубави према Републици и свом народу спасти нас од ове поцасти пандемије цороне . Или пак они су спецјалисти да нас бране само од Бакира а да нас бране од пандемија су не-способни ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

18.03.2020 07:22

Какве то има везе сада са темом тј. насловом? Е бозе мој - некада је боље цутати, али ето... Је л' ти сада лаксе?

Name

ре Митар

18.03.2020 11:06

ДрагиМитре, па власти од ратног СДСа па до садасњег СНСД су вец унистиле Републику Српску, проблем који се појављује је сто родјаци из иностранства неце цлати оних 3 милијарде за храну која це подивљати и онако као током рата. Поситивна ствар је сто це пребољели бити радно способни.

Name

Xx

18.03.2020 06:15

Код нас траје годинама горе од овога

ОДГОВОРИТЕ