"Pretpostavljamo da će epidemija trajati dvije godine"

Pandemija virusa korona najvjerovatnije će trajati u naredne dvije godine, rekao je predsjednik Instituta "Robert Koh" Lotar Viler i da to zavisi od brzine kojom će biti razvijena zaštitna vakcina.

Svijet 18.03.2020 | 00:06
"Pretpostavljamo da će epidemija trajati dvije godine"

Prema njegovim riječima, na kraju će se od virusa zaraziti, oporaviti i steći imunitet 60 do 70 odsto globalnog stanovništva, ali je nemoguće reći za koliko će se vremena to desiti.

"Naša radna pretpostavka je da će za to trebati oko dvije godine", izjavio je Viler, napominjući da će to zavisiti od toga za koliko će biti razvijena vakcina.

On je istakao da ne zna koja će stopa smrtnosti biti na kraju.

Iz Instituta je saopšteno da je u Njemačkoj povećan broj zaraženih za više od 1.100 i sad ih ima 7.156 uz 13 sa smrtnim ishodom.

Njemački kancelar Angela Merkel, čija je administracija juče objavila striktne mjere kako bi se usporilo širenje virusa, zatražila je od Nijemaca da ne paniče zbog nedostatka hrane i novca.

Viler je naveo da bi se bez striktnih mjera Njemačka suočila sa više miliona slučajeva virusa. 

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mitar

18.03.2020 05:19

Kraj Republike Srpske ako potraje dvije godine . Hajde sada lazne patriote koji srbujete i branite nas od imaginarnih neprijatelja Bakira i drugih koji hoce da "ukinu " nasu Republiku , hajde sada budite patriote pa volite Srpsku i spasite je od corona virusa . Spasite privredu , radna mjesta , spasite zdravstveni sistem od kolapsa spasite plate , penzije spasite nas od anarhije . Spasite institucije ucinite da budu sposobne odgovoriti na izazove i posljedice corona virusa . Godinama gledamo na tv patriote koji se zaklinju u Republiku Srpsku da li da se ne plasimo gladi ne isplate penzija plata da li da vjerujemo u zdravstveni sistem nase republike koji vode politicki podobne "patriote" a ne strucnjaci iz oblasti zdravstva . Da li da mirno spavamo pored ovolikih patriota koji ce iz ljubavi prema Republici i svom narodu spasti nas od ove pocasti pandemije corone . Ili pak oni su specjalisti da nas brane samo od Bakira a da nas brane od pandemija su ne-sposobni ?

ODGOVORITE
Name

Re:

18.03.2020 07:22

Kakve to ima veze sada sa temom tj. naslovom? E boze moj - nekada je bolje cutati, ali eto... Je l' ti sada lakse?

Name

re Mitar

18.03.2020 11:06

DragiMitre, pa vlasti od ratnog SDSa pa do sadasnjeg SNSD su vec unistile Republiku Srpsku, problem koji se pojavljuje je sto rodjaci iz inostranstva nece clati onih 3 milijarde za hranu koja ce podivljati i onako kao tokom rata. Positivna stvar je sto ce preboljeli biti radno sposobni.

Name

Xx

18.03.2020 06:15

Kod nas traje godinama gore od ovoga

ODGOVORITE