Једна особа за столом - још једна од мера против вируса!

На једном кинеском универзитету постављено је 300 трпезаријских столова на отвореном како би се међу студентима током оброка, спречило ширење коронавируса.

Занимљивости 17.03.2020 | 22:22
Једна особа за столом - још једна од мера против вируса!

Снимци који су направљени дроном, приказују кантину на отвореном на Технолошком универзитету Хенан у Ценгцоу, који се спрема да дочека своје студенте назад у кампус. 

Школе широм Кине постепено се поново отварају након што су ученици имали онлајн часове због епидемије коронавируса.

Кантина на отвореном може истовремено да опслужује до 1.200 ученика, рекао је новинарима представник универзитета.

„На овај корак, на универзитету су се одлучили пошто су локални званичници објавили нове смернице о начину служења и конзумирања јела за студенте и особље, како би спречили ширење смртоносне болести", саопштено је из те образовне институције, у којој додају да им „и топло лепо време иде наруку".

„Ипак, већина од 30.000 студената са тог универзитета, рекла је како би радије да храну понесу са собом у собу”, рекао је Цанг Кајопаи, представник Универзитета Хенан и додао да је „обедовање на отвореном тек опција која важи по лепом времену.”

Иначе, ресторани и кантине широм Кине покренули су политику „једна особа за једним столом” како би спречили ширење коронавируса, након што су грађани почели да напуштају своје домове и враћају се на посао.

У ресторанима углавном по столовима, али и у кантинама у бројним радним колективима, стоји картица са обавештењем „Једна особа за столом”.

„Не изгледа баш симпатично, али мислим да је боље да се то ради из бриге о безбедности”, рекао је новинарима власник ресторана у којем се служе нудле Су Јали.

Кинески званичници саветовали су своје грађане да се у јавности држе на минималној удаљености од једног и по метра.

Извор: РТС

Коментари / 0

Оставите коментар