Jedna osoba za stolom - još jedna od mera protiv virusa!

Na jednom kineskom univerzitetu postavljeno je 300 trpezarijskih stolova na otvorenom kako bi se među studentima tokom obroka, sprečilo širenje koronavirusa.

Zanimljivosti 17.03.2020 | 22:22
Jedna osoba za stolom - još jedna od mera protiv virusa!

Snimci koji su napravljeni dronom, prikazuju kantinu na otvorenom na Tehnološkom univerzitetu Henan u Cengcou, koji se sprema da dočeka svoje studente nazad u kampus. 

Škole širom Kine postepeno se ponovo otvaraju nakon što su učenici imali onlajn časove zbog epidemije koronavirusa.

Kantina na otvorenom može istovremeno da opslužuje do 1.200 učenika, rekao je novinarima predstavnik univerziteta.

„Na ovaj korak, na univerzitetu su se odlučili pošto su lokalni zvaničnici objavili nove smernice o načinu služenja i konzumiranja jela za studente i osoblje, kako bi sprečili širenje smrtonosne bolesti", saopšteno je iz te obrazovne institucije, u kojoj dodaju da im „i toplo lepo vreme ide naruku".

„Ipak, većina od 30.000 studenata sa tog univerziteta, rekla je kako bi radije da hranu ponesu sa sobom u sobu”, rekao je Cang Kajopai, predstavnik Univerziteta Henan i dodao da je „obedovanje na otvorenom tek opcija koja važi po lepom vremenu.”

Inače, restorani i kantine širom Kine pokrenuli su politiku „jedna osoba za jednim stolom” kako bi sprečili širenje koronavirusa, nakon što su građani počeli da napuštaju svoje domove i vraćaju se na posao.

U restoranima uglavnom po stolovima, ali i u kantinama u brojnim radnim kolektivima, stoji kartica sa obaveštenjem „Jedna osoba za stolom”.

„Ne izgleda baš simpatično, ali mislim da je bolje da se to radi iz brige o bezbednosti”, rekao je novinarima vlasnik restorana u kojem se služe nudle Su Jali.

Kineski zvaničnici savetovali su svoje građane da se u javnosti drže na minimalnoj udaljenosti od jednog i po metra.

Izvor: RTS

Komentari / 0

Ostavite komentar