Двије године од нестанка Давида Драгичевића, истрага тапка у мјесту

У ноћи 18. марта 2018. године, двадесетједногодишњи бањалучки студент Давид Драгичевић, посљедњи пут је виђен на улицама Бањалуке, након чега је под сумњивим околностима нестао.

Република Српска 17.03.2020 | 19:33
Двије године од нестанка Давида Драгичевића, истрага тапка у мјесту

Прве сумње родитеља и блиских пријатеља, да је убијен, су се убрзо показале тачним.

Два дана након проналаска тијела, из полиције су изашли на прес конференцију гдје су Давида Драгичевића оптужили да је наркоман, који је највјероватније сам упао у ријеку Црквену након што је опљачкао кућу.

Група Правда за Давида је од тога дана свакодневно одржавала окупљања на Тргу Крајине, а родитељи су поручивали да је Давид отет и брутално убијен.

Одржана су и четири велика скупа, гдје су родитељи пред више десетина хиљада људи, поновили да је Давид убијен, а да највиши званичници МУП-а и Репбулике Српске директно учествују у заташкавању убиства. Ни након двије године се ништа није промијенило.

 "Не да истрага тапка у мјесту, него мислим да истраге ни нема. Поједини који су учествовали у разним нелогичностима које су износили, сада су унапријеђени на нова радна мјеста унутар МУП-а Српске" - каже Озрен Пердув, предсједник групе "Правда за Давида".

Представници институција Републике Српске су међутим тврдили да је полиција све урадила по закону иако је у више наврата доказано да су на спорној прес конференцији изречене бројне неистине.

Тадашњи предсједник Републике Српске је на почетку подржао борбу Давора Драгичевића. Додик је чак заједно са министром унутрашњих послова РС ишао у кућу Давора Драгичевића да изјави саучешће. Међутим, како су се приближавали избори, Додик је мијењао реторику.

Он је  на митингу СНСД-а у Билећи чак и запријетио да ће Давора Драгичевића склонити са Трга Крајине, гдје се група Правда за Давида свакодневно окупљала. Крајем децембра 2018. године, ситуација је ескалирала, а окупљање је и уклоњено са Трга Крајине.  

Давор Драгичевић је тада напустио БиХ, након чега су родитељи ексхумирали Давидове посмртне остатке и сахранили их у граду Винер Нојштат у Аустрији. У међувремену се наставио прогон свих људи који су безусловно подржавали групу Правду за Давида.

"И дан данас нас повлаче по судовима, били смо чак и ми приморани да покренемо неколико поступака, и умјесто да се бавимо истином и одговором на питање ко је убио Давида Драгичевића, ми морамо на друге ствари да се фокусирамо" - поручује Озрен Пердув из групе Правда за Давида.

Из Групе Правда за Давида потврђују да су намјеравали да обиљеже и годишњицу нестанка Давида Драгичевића, те проналазак тијела и спорну прес конференцију МУП-а.

Имали су план и да оду у град Винер Нојштат гдје је Драгичевић сахрањен по други пут, али због пандемије вируса корона све је одложено. 

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ТЕШКО НАМА

17.03.2020 19:08

Све је јасно као дан! И доћи ће то на ред кад тад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕЕ

17.03.2020 20:13

ЗЛОЦИН ЦЕ СИГУРНО БИТИ РАСВЈЕТЉЕН , ИОНАКО ЈЕ СВЕ ЈАСНО . ОВО УСТВАРИ ГОВОРИ КАКВИ СМО МИ ТО ЉУДИ ,? БОЉЕ ЈЕ РЕЦИ , НЕЉУДИ ...

Name

Нострадамус

17.03.2020 21:16

Најгори су ми они који казу како се то зели да руси легално изабрана власт.

Name

Озренац

17.03.2020 22:43

Опозиција би на свакој сједници морала постављати питање КО ЈЕ УБИО ДАВИДА све док не добије одговор.Ово убиство мора бити расвијетљено јер су убице оставили пуно доказа.

Name

ПРАВДА

17.03.2020 19:14

ИСТРАГА ЦЕ ДА СЕ ПРОВЕДЕ ЈЕДНОГ ДАНА. ПОНАСАЊЕ ВЛАСТИ САМО ОЛАКСАВА ДА СЕ ЗНА КО ЈЕ УМИЈЕСАН У УБИСТВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аризона

17.03.2020 19:25

Истрага је у току. Немоземо дати висе информација. Тоје колико дуго. Одкрице се кад тад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

17.03.2020 19:36

Грехота да су градјани олако пресли преко овог убитства,како се нису знали организовати тад изгледа да је и сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

18.03.2020 10:49

Мислим да цасни градјани никако нису пресли преко овог убиства, као ни осталих неколико. Да постоји недовољна организованост, то стоји. Превисе је фарисејстине у нацину управљања овим народом, цесто се несто ново по злу деси, па оно десено раније лагано блиједи. Разумијем засто врх РС се не огласава око имена оног сатника Пеје Марица, ал никако не разумијем БОРС и остала удрузења проистекла из рата да и они о томе упорно се не огласавају, цак ни као појединци, а вјерујем да нисам једини који се ево другу годину безуспјесно пита како је неко од обицног бојовника за кратко вријеме догурао до 3 цасницке звијезде. У ствари било би интересантно да неко саопсти ста је претходило таквом брзом унапредјењу??? Они сто на сва интересантна питања скривају одговоре свакако рацунају на то да смо као народ са памцењем аман на нивоу кокоске?

Name

Истина и правда

18.03.2020 07:26

Ниста не мозе избрисати слику муцки убијеног дјетета на усцу Црквене у Врбас.Давиде поцивај у миру.Борицемо се за твоју правду и насу правду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wодолија

18.03.2020 08:51

Да нико не одговара за убиство младог цовјека је висе него залосно. То је слика друства у којем се зиви.....Када се ријеси то убиство, тек онда це мозда кренути ста набоље у РС ....зато се треба борити !

ОДГОВОРИТЕ