Британија остала без интернета, рад од куће оборио мреже

Мобилне мреже у Великој Британији О2, ЕЕ, Водафоне и 3 го престале су са радом или имају великих проблема са сигналом, оставивши милионе запослених, који због пандемије коронавируса раде од куће, у великом проблему.

Свијет 17.03.2020 | 18:58
Британија остала без интернета, рад од куће оборио мреже

Разлог пада мрежа, на први поглед, није баш сасвим јасан. Мреже су престале са радом око 10 сати (9 по Гриничу), када су људи почели да се логују у своје системе, на почетку радног дана.

Корисници интернета су, од почетка радног времена већине запослених, почели да се жале на немогућност слања и пријема текстуалних и гласовних порука, али и на потпуну немогућност повезивања на интернет. Иако је слабљење или потпуни нестанак сигнала захватио већи дио

Уједињеног Краљевста, према наводима сајта Доwн Детецтор, овим проблемом су највише погођени становници Лондона и северозапада Енглеске, пише Индипендент.

Претпоставља се да је разлог пада мрежа управо то што се много људи одједном укључило у компанијске системе из својих домова што је, највјероватније, изазвало преоптерећење мрежних система.

Огласили су се званичници О2 мреже наводећи да су свјесни да "поједини корисници имају проблеме са мрежним повезивањем и преносом гласа" и да тренуто истражују разлоге његовог настанка, преноси Даилy Маил.

Плаформа за рад на даљину Мицрософт Теамс суочила се са идентичним проблемом загушења усљед преоптерећености у понедјељак ујутро.

(Телеграф.рс)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Саксија

17.03.2020 18:38

Ево прилике да се наметне 5г мреза....има да горимо ко сијалице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лајк

19.03.2020 12:39

Хахахаха

Name

Јами

17.03.2020 19:13

Ето прилике да нам срусе мрезу затим сателитску комуникацију онда нас могу контролисат и лагат како хоце

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАЖОВ

18.03.2020 10:27

Да ли лажем ако кажем да је између осталог овај експеримент са короном везан и за изучавање понашања људи под психозом, на дјеловање интернета на такво психотично стање, на нову пљачку држава путем хиљада милијарди долара кредита од ММФ и осталих, на.................

ОДГОВОРИТЕ