Поништен конкурс за директора полиције Српске

Поништен је конкурс за избор новог директора полиције Републике Српске. Конкурс је расписан половином јануара јер је Дарко Ћулим испунио услове за пензију.

Република Српска 16.03.2020 | 22:21
Поништен конкурс за директора полиције Српске

Конкурс је наводно поништен јер је предсједник независног одбора отишао у мировну мисију и настали су процедурални проблеми.

Наши извори, међутим, тврде да је конкурс поништен јер се кандидати који су пријављени нису у потпуности задовољили критеријуме првог човјека СНСД-а.

Нису настали процедурални проблеми јер је све завршено прије него што је предсједник независне комисије отишао у мировну мисију 20. фебруара.

На поништеном конкурсу најозбиљнији кандидати били су Младен Марић и Жељко Спасојевић некадашњи начелници Центра јавне безбједности Бањалука и нечелници Управе за полицијску подршку односно Центра за обуку.

Марић је словио за кандидата најближег окружења Милорада Додика а Спасојевић за кандидата Драгана Лукача. Сада се као ново име које може да добије сву потребну подршку помиње Боро Шарић, начелник Управе за обезбјеђење личности и објеката МУП РС.

У опозицији мисле да то ко ће бити нови директор полиције и није од суштинске важности јер је то у актуелном систему свеједно. Стварни криминалци пролазе без санкција са милионима у џеповима док страдају критичари режима сматра Миладин Станић из СДС-а.

Посланик Небојша Вукановић сматра да Милорад Додик не успјева да исконтролише министра унутрашњих послова и да је јасно да постоје велике унутарстраначке размирице у СНСД-у.

Име новог директора полиције Републике Српске показаће актуелни однос снага на релацији Драган Лукач- Милорад Додик тврде наши извори. 

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Несхваћен

17.03.2020 08:43

Видите колико је то битно, нема ни једног коментара.

ОДГОВОРИТЕ