Poništen konkurs za direktora policije Srpske

Poništen je konkurs za izbor novog direktora policije Republike Srpske. Konkurs je raspisan polovinom januara jer je Darko Ćulim ispunio uslove za penziju.

Republika Srpska 16.03.2020 | 22:21
Poništen konkurs za direktora policije Srpske

Konkurs je navodno poništen jer je predsjednik nezavisnog odbora otišao u mirovnu misiju i nastali su proceduralni problemi.

Naši izvori, međutim, tvrde da je konkurs poništen jer se kandidati koji su prijavljeni nisu u potpunosti zadovoljili kriterijume prvog čovjeka SNSD-a.

Nisu nastali proceduralni problemi jer je sve završeno prije nego što je predsjednik nezavisne komisije otišao u mirovnu misiju 20. februara.

Na poništenom konkursu najozbiljniji kandidati bili su Mladen Marić i Željko Spasojević nekadašnji načelnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka i nečelnici Uprave za policijsku podršku odnosno Centra za obuku.

Marić je slovio za kandidata najbližeg okruženja Milorada Dodika a Spasojević za kandidata Dragana Lukača. Sada se kao novo ime koje može da dobije svu potrebnu podršku pominje Boro Šarić, načelnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata MUP RS.

U opoziciji misle da to ko će biti novi direktor policije i nije od suštinske važnosti jer je to u aktuelnom sistemu svejedno. Stvarni kriminalci prolaze bez sankcija sa milionima u džepovima dok stradaju kritičari režima smatra Miladin Stanić iz SDS-a.

Poslanik Nebojša Vukanović smatra da Milorad Dodik ne uspjeva da iskontroliše ministra unutrašnjih poslova i da je jasno da postoje velike unutarstranačke razmirice u SNSD-u.

Ime novog direktora policije Republike Srpske pokazaće aktuelni odnos snaga na relaciji Dragan Lukač- Milorad Dodik tvrde naši izvori. 

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neshvaćen

17.03.2020 08:43

Vidite koliko je to bitno, nema ni jednog komentara.

ODGOVORITE