Ко намјерно шири заразу добија 15 година затвора

У Словенији, у којој су 253 особе заражене коронавирусом, уводе се оштре мјере, па тако сваки угоститељ, трговац или неки други појединац који прекрши правила и прошири болест, може да добије осам година затвора.

Свијет 16.03.2020 | 22:00
Ко намјерно шири заразу добија 15 година затвора

 Уколико је појединац намјерно проширио заразу, могао би да се суочи са казном од 15 година затвора, уколико дође и до смртног случаја, преноси Спутњик.

Како се наводи у члану 177 словеначког кривичног законика, који се односи на преношење заразних болести, „ко не поштује прописе којима надлежни орган одређује инспекцију, дезинфекцију пацијената и било које друге мјере за контролу или спрјечавање ширења заразних болести, кажњава се новчано или затвором до једне године“.

Уколико је дошло до смрти једне или више особа, затворске казне су ригорозније, а адвокат Марко Макуц каже да се у том случају ради о злочину против живота и тијела, али напомиње да се починиоцем кривичног дјела сматра искључиво особа на коју се наредбе односе.

Као примјер наводи да, уколико је Влада донела пропис да угоститељи затворе своје локале, биће кажњени ако се утврди да су те наредбе прекршили.

(ин4с.нет)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Е моји момци,

16.03.2020 23:15

Тако ти је у правних држави, ко воли нека изволи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стана

17.03.2020 05:56

Мозе се направити и од ; једна трећина алкохолног сирета, 2 трећине дестиловене воде и накапати лимуна. То се увијек има купити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нису чиста посла

17.03.2020 07:49

И пјесник је то запазио: 'Онда смо кренули даље за звијездом која нас је водила имали смо задатак да нас по злу запамте народи које посјетимо', па каже даље: 'Пролазили смо кроз велике градове чинили се невјешти остављали конзерве са епидемијама и одлазили даље' етц етц..

ОДГОВОРИТЕ