"Довољне количине роба имају трговци и дистрибутери"

Трговци и дистрибутери имају довољне количине роба широке потрошње и уредно могу вршити снабдјевање продајних објеката у Републици Српској, саопштила је Унија удружења послодаваца Републике Српске, након консултација са чланством.

Република Српска 16.03.2020 | 15:53
"Довољне количине роба имају трговци и дистрибутери"
"Користимо прилику да обавијестимо јавност да и поред отежаног међународног транспорта прехрамбених и хигијенских артикала, тренутно нема значајнијих негативних ефеката на снабдијевање становништва поготово у сегменту роба широке потрошње", наведео је у саопштењу.
 
Како су додали у саопштењу "имајући у виду генерално стабилну ситуацију у погледу снабдијевања и довољне количине прехрамбених и хигијенских артикала, трговци и дистрибутери моле купце да врше снабдјевање у оквиру стандардних количина довољних за задовољавање седмичних потреба домаћинства како би се избјегло стварање гужви и задржавање људи у маркетима".
 
"Трговци и дистрибутери апелују на купце да поштују наредбе и препоруке локалних и републичких органа везаних за понашање купаца у малопродајним објектима, а прије свега препоруку у вези држања адекватног растојања од других купаца и продаваца са циљем сузбијања ширења инфекције виросом ЦОВИД-19", наведено је у саопштењу.
 
Унија је обавијестила јавност да "нема ограничења у погледу обављања пословне дјелатности за велетрговце осим у дјелу који се односи на поштовање наредби и препорука везаних за понашење купаца у малопродајним објектима са циљем сузбијања ширења инфекције виросом ЦОВИД-19".
 
"Поред наведеног обавјештавамо чланство и грађане да се у сарадњи са надлежним органима проводе појачане контроле цијена у трговачким објектима са циљем спречавања злоупотреба ситуације у којој се налази наша заједница. Трговци и дистрибутери се захваљују грађанима на стрпљењу које исказују током обављања куповине у малопродајним и велепродајним објектима", закључено је у саопштењу. 
 
(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Донтпаник

16.03.2020 16:26

Богами, у неким трговинама је већ понестало основних животних намирница, робне резерве су празне, нек нам је Бог у помоћи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Воxпопули

16.03.2020 16:49

Пошаљи те који шлепер брашна на Соколац да и ја купим једну врећу пошто је тренутна несташица.

ОДГОВОРИТЕ