"Dovoljne količine roba imaju trgovci i distributeri"

Trgovci i distributeri imaju dovoljne količine roba široke potrošnje i uredno mogu vršiti snabdjevanje prodajnih objekata u Republici Srpskoj, saopštila je Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske, nakon konsultacija sa članstvom.

Republika Srpska 16.03.2020 | 15:53
"Dovoljne količine roba imaju trgovci i distributeri"
"Koristimo priliku da obavijestimo javnost da i pored otežanog međunarodnog transporta prehrambenih i higijenskih artikala, trenutno nema značajnijih negativnih efekata na snabdijevanje stanovništva pogotovo u segmentu roba široke potrošnje", navedeo je u saopštenju.
 
Kako su dodali u saopštenju "imajući u vidu generalno stabilnu situaciju u pogledu snabdijevanja i dovoljne količine prehrambenih i higijenskih artikala, trgovci i distributeri mole kupce da vrše snabdjevanje u okviru standardnih količina dovoljnih za zadovoljavanje sedmičnih potreba domaćinstva kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi i zadržavanje ljudi u marketima".
 
"Trgovci i distributeri apeluju na kupce da poštuju naredbe i preporuke lokalnih i republičkih organa vezanih za ponašanje kupaca u maloprodajnim objektima, a prije svega preporuku u vezi držanja adekvatnog rastojanja od drugih kupaca i prodavaca sa ciljem suzbijanja širenja infekcije virosom COVID-19", navedeno je u saopštenju.
 
Unija je obavijestila javnost da "nema ograničenja u pogledu obavljanja poslovne djelatnosti za veletrgovce osim u djelu koji se odnosi na poštovanje naredbi i preporuka vezanih za ponašenje kupaca u maloprodajnim objektima sa ciljem suzbijanja širenja infekcije virosom COVID-19".
 
"Pored navedenog obavještavamo članstvo i građane da se u saradnji sa nadležnim organima provode pojačane kontrole cijena u trgovačkim objektima sa ciljem sprečavanja zloupotreba situacije u kojoj se nalazi naša zajednica. Trgovci i distributeri se zahvaljuju građanima na strpljenju koje iskazuju tokom obavljanja kupovine u maloprodajnim i veleprodajnim objektima", zaključeno je u saopštenju. 
 
(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Dontpanik

16.03.2020 16:26

Bogami, u nekim trgovinama je već ponestalo osnovnih životnih namirnica, robne rezerve su prazne, nek nam je Bog u pomoći...

ODGOVORITE
Name

Voxpopuli

16.03.2020 16:49

Pošalji te koji šleper brašna na Sokolac da i ja kupim jednu vreću pošto je trenutna nestašica.

ODGOVORITE