У Италији умрла 1.441 особа, болнице препуне

Капацитети интензивне његе на подручју Ломбардије, која је у Италији највише погођена корона вирусом, скоро су у потпуности попуњени.

Свијет 15.03.2020 | 18:33
У Италији умрла 1.441 особа, болнице препуне

Регија Ломбардија, у којој живи нешто више од 10 милиона људи, пролази кроз тешке дане због пандемије Цовид-19 која је избила прије три седмице.

У Италији је регистровано 21.157 случајева корона вируса, а само у Ломбардији тај број износи 11.685. Од посљедица корона вируса у Италији је умрла 1.441, укључујући 966 особа на подручју Ломбардије.

Челник Ломбардије Аттилио Фонтана, потврдио је да се број мртвих, нажалост, повећава те се ситуација погоршава.

"Приближавамо се времену када нећемо моћи користити јединице интензивне његе јер више нећемо имати кревета", рекао је Фонтана.

Наглашавајући да је главни проблем у регији недостатак респираторне опреме, Фонтана је напоменуо да је важно створити болницу са 500 кревета у миланском сајамском центру.

Анестезиолог Ивано Рива из болнице у Бергаму, у Ломбардији, навео је да, уколико се настави досадашњи раст, ово подручје неће издржати.

"Смањује се број слободних мјеста. На интензивној њези интубирамо више од седам људи дневно. Радимо континуирано. Имамо право на одмор сваких 14 дана", рекао је Рива.

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар